• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Aşkabattaki camilerin yarısı yıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan 14 camiden yedisi kentsel dönüşüm gerekçesiyle yıkıldı.

Azatlık Radyosu'nun bildirdiğine göre, Aşkabat'taki 14 camiden yedisi yıkıldı. Yıkımın sebebi ise kentsel dönüşüm.

Türkmen yetkililer Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, tarafından başlatılan kentsel dönüşüm programı kapsamında yıkımlar yapılıyor. Yıkımı gerçekleştirilen binalar arasında camiler de bulunuyor.

Radyoya konuşan Yazar Amanmurad Bugaev son yıllarda Aşkabat`ta birçok cami ve mescidin yıkıldığını söyledi. Yıkılan cami ve mescitlerin yeri ve listesi hakkında detaylı bilgiler veren Bugaev'e göre, yıkılan ilk cami Gaca mahallesi Mojaysk sokağında bulunan Hz. Ömer oldu. Daha sonra ise, ona yakın bir yerde, Çehov (şu anda Atamurat Niyazov) sokağındaki İmam Reza Camii yıkıldı. Daha sonra da Aşkabat`ın 3-4 kilometre güneyindeki Hz. Ali Camii ortadan kaldırıldı. Son olarak da Çoganlı mahallesi merkezinde bulunan cami yıkıldı.

Aşkabat'taki müslümanlar Cuma ve bayram namazları gibi kalabalık günlerde şehrin merkezindeki Ertuğrul Gazi Camii'ne gitmek zorunda kalıyor. Ertuğrul Gazi Camii çok büyük olmasına rağmen, önemli günlerde cemaate yetmiyor. Cami cemaatinin çoğu avluda namaz kılmak durumunda kalıyor.

Dünya Bülteni 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir