• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin batı kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege ile Çanakkale, Antalya, Balıkesir'in batı kıyıları, Burdur'un doğu ilçeleri ve Isparta'nın güney kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde artacağı, ülkenin genelinde mevsim normallerinin 1 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Karadeniz'de kuvvetli (30-50 km/s), Marmara ve Kıyı Ege'de zaman zaman fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarının aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), zaman zaman fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı yer yer çok bulutlu, İzmir, Aydın ve Muğla kıyılarının aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s), zaman zaman fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, Batı Akdeniz parçalı yer yer çok bulutlu, Antalya, Burdur'un doğu ilçeleri ve Isparta'nın güney kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Parçalı bulutlu, kuvvetli rüzgarlı 15/21

Ankara: Parçalı bulutlu 3/18

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16/21

Adana: Az bulutlu ve açık 9/25

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık -1/16

Batman: Az bulutlu ve açık 1/16

Van: Az bulutlu ve açık -3/12 (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir