• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Esir Takası İkinci Maddesi Bugün Yürürlüğe Giriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Salih El-Aruri, Hamas ile işgal rejimi arasında iki ay önce yapılan esir takası anlaşmasının ikinci maddesinin bugün yürürlüğe gireceğini belirterek, bu amaçla işgal rejiminin Filistinli esirleri toplamaya başladığını söyledi.
 
Konuya ilişkin bir açıklama yapan El-Aruri, Gazzeli esirlerden çıkacak olanların En-Nakab Cezaevi`nde, Batı Yakalı esirlerden çıkacak olanların da Ofer Cezaevi`nde bir araya getirildikten sonra esirlerin her an bırakılabileceğini ifade etti.
 
El-Aruri sözlerini şöyle sürdürdü: “18 Aralık esirlerin serbest bırakılması için son tarih. Kahire’de varılan anlaşmaya göre esirler bu tarihten önce bırakılacak. Esir takası anlaşmasının ikinci maddesiyle çıkacak 550 esir hasta, yaşlı, kadın ve çocuk esirlerden oluşuyor.”
 
İkinci grupta çıkacak hiçbir esirin başka bir yere sürgün edilmeyeceğini belirten El-Aruri, serbest kalacak esirlerin tümünün kendi evlerine döneceklerine dikkat çekti.
 
Kahire gözcülüğünde Hamas ile işgal rejimi arasında yapılan esir takası anlaşmasıyla ilk aşamada ağır ceza alan 477 esir bırakılırken, iki ay içinde de hasta, yaşlı, kadın ve çocuk esirlerden 550 esirin serbest kalmasına karar verilmişti.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir