• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
İstanbul`un Gazı Sahipsiz Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
EPDK 26 şirketin başvurusunu yapılmamış sayarak dosyaları iade etmeye başladı. Tüketimin yüzde 15`inin karşılandığı hattan gazı kimin getireceği belirsiz.
 
Rusya`dan Batı Hattı yoluyla ithal edilen yıllık 6 milyar metreküp gazın özel sektör tarafından getirilmesi sürecinde kritik bir gelişme daha yaşandı.
 
EPDK`ya Batı Hattı`ndan doğalgaz ithalatı için ithalat lisansı başvurusunda bulunan 26 firma, Rus Gazprom ile doğalgaz alım-satım anlaşması imzalamadıkları için, başvuru yapılmamış sayılarak EPDK tarafından dosyaları iade edilmeye başlandı.
Bundan sonraki süreci Rus yetkililerle yapılacak görüşmeler belirleyecek.
 
Alım-satım anlaşması getirmediği halde mutabakat zaptı (Memorandum of Understanding-MOU) getiren Akfel ve Bosphorus Gaz şirketlerinin de dosyalarının iade edileceği öğrenildi.
 
6 MİLYAR METKEKÜPLÜK HAT
Türkiye ile Rusya arasında 1986 yılından bu yana yürürlükte olan ve bu yıl sonu itibariyle sona erecek 6 milyar metreküplük Batı Hattı üzerinden gaz ithal edebilmek için 26 şirket EPDK`ya lisans başvurusu yapmış, EPDK da lisans vermek için tüm şirketlerden, Gazprom ile anlaşma imzalamasını talep etmişti.
 
TÜKETİMİN YÜZDE 15`İ BU HATTAN
Türkiye`nin bu yıl 42-43 milyar metreküp olması öngörülen yıllık doğalgaz tüketiminin yaklaşık yüzde 15`i bu hattan karşılanırken; İstanbul ve çevrenin gaz ihtiyacı da bu hat üzerinden sağlanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir