• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
Yarbay Mescid Bastı İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kırklareli 55. Mknz. Piyade Tugayı, mescide ve Kur’an-ı Kerim’e yönelik tahammülsüzlük ve saygısızlık iddiaları ile çalkalanıyor. Tugay içindeki mescidde namaz kılıp Kur’an okuyan askerler, komutanın hışmına uğradıkları ileri sürülüyor.

Skandal şöyle gelişti: Tugayın içinde erlerin dini vecibelerini yerine getirdikleri mescidde akşam namazını kılmaya hazırlanan asker, komutanlarının hışmına uğradı. İçtima vakti çoktan bitmiş, herkesin birlikte gazinoya, ağaç altına ve yatakhaneye çekildikleri bir saatte akşam namazını kılmaya giden bazı erlerin, Yarbay Ekrem Çulhaoğlu’nun ani baskını ile karşılaştıkları iddia ediliyor.

 
BOTLARI İLE GİRDİ VE...
İddialara göre Yarbay Ekrem Çulhaoğlu ansızın tugay mescidine baskın yaptı. Mescidin içine girip, namaz kılan erlerin arasına dalan Çulhaoğlu, kirli botlarını da çıkarmadan seccadeleri tepeleyerek en ön safa kadar ilerledi.
 
“BU YAZILAR BURAYA ASILMAYACAK”
Burasını tekke gibi kullanamayacaksınız” diye bağırarak mescidin tüm sükunetini bozan Yarbay Çulhaoğlu, hızını alamayarak, duvardaki “Allah” ve “Resulullah” yazılarını da kendi elleriyle indirdi ve “Bu yazılar kesinlikle buraya asılmayacak” dedi.
 
“SADECE HİZMETE ÖZEL DAMGALI KİTAPLAR OKUNACAK”
Komutanın, kimseye zararı olmadan köşede Kur’an-ı Kerim okuyan bir askerin elindeki Kur’an-ı alarak “Sadece hizmete özel damgalı olan kitaplar okunacak” diye emir verdiği de iddialar arasında. Ne olduğunu bile anlamayan erlerin mahcup bir şekilde mescidi terk ettikleri ifade ediliyor.
 
Yeni Akit
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir