• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Peygamberler Şehrinde Sahabeyi Anlama etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli etkinlerle adından sıkça söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu,   son olarak Kasım ayını ‘Sahabe Ayı` ilan ederek etkinlik ağını genişletti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, Şanlıurfa`yı fetheden komutan olduğu için ‘Peygamberler Şehrinde Sahabeyi Anlamak` temasıyla düzenleyecekleri etkinliğin ana temasının İyad bin Ganem olduğunu belirtti.

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Kasım ayını ‘Sahabe ayı` olarak ilan ettiklerini söyleyen Göven, “Allah nasip ederse her yılın Kasım ayında, sahabeleri anma programları düzenleyeceğiz. Biz Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları temsilcili olarak, 26 Kasım Perşembe günü saat 19.00`da Urfa City AVM Konferans Salonunda “Peygamberler Şehrinde Sahabeyi Anlamak” adında program düzenleyeceğiz. Programda işleyeceğimiz sahabe İyad bin Ganem olacaktır. Hz. İyad bin Ganem Şanlıurfa`yı fetheden bir komutan olduğu bilindiği için bu konuyu işleyeceğiz” dedi. 

“Sahabenin hayatını bu zamana taşımak için böyle bir program düzenleyeceğiz”

Sahabelerin hayatını  işlememenin asıl amacının sahabenin hayatını zamanımıza taşımak olduğunu söyleyen Göven, “Sahabeler,  öyle bir imana sahiptiler ki yaşadıkları asrı, Asr-ı Saadete çevirdiler. Onlar ki zamanında eşkıyaydı, kimi putperestti. Kendi elleriyle helvadan put yapıp sonra da o putu yerlerdi. Böyle bir topluluktan sahabe yetişti ve o zamana Asr-ı Saadet denildi. Biz de sahabenin hayatını bu zamana taşımak için böyle bir program düzenleyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“Urfalı kardeşlerimizi, etkinliğine davet ediyoruz” 

Sahabe gibi bir hayat yaşandığında zamanın Asr-ı Saadete dönüşebileceğini sözlerine ekleyen Göven, “ Onlar söz verdikleri gibi hayatlarında uyguluyordu. Biz sahabe hayatını işleyeceğiz ama öncesinde de mümkün olduğunda sahabenin hayatının örnek alınmasındaki amacımız nasıl olmalıdır şeklinde işleyeceğiz. Bu vesileyle Urfalı kardeşlerimizi ‘Peygamberler Şehrinde Sahabeyi Anlamak` etkinliğine davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir