• DOLAR 32.513
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2422.723
  • ...
Liseli Öğrencilerden Şifreli Sınav Protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - İnönü Parkında toplanan öğrenciler, "şifreli sınav istemiyoruz, yaşasın öğrenci dayanışması" şeklinde slogan attı.

Daha sonra bir de basın açıklaması yapan öğrenciler; Üniversiteye giriş sınavlarının ilki olan 27 Mart tarihindeki YGS`de yaşanan kopya skandalı ardından gözler tekrar sınav sistemi üzerindedir. YGS`de ortaya çıkan şifre skandalının bütün çekilen emeklerin boşa gitmesine neden olmuştur. Bu da sınavın meşruiyetini tartışılır hale getirmiştir. Söz konusu şifreyi bilen birisi 40 sorudan 37 sini doğru yapması mümkündür. Basit birkaç teknikle bu sorular çözülebilmektedir. Bu da birçok kişiye haksız kazanç sağlamıştır. Öğrenciler olarak talebimiz kopya skandalı deşifre edilerek sorumlular bulunsun. Ayrıca son sınav tekrarlansın."şeklinde isteklerini dile getirdiler.

Çözümün YGS; LYS; KPSS ve benzeri bütün sınavların kaldırılması ile çözülebileceğini belirten açıklamada; isteyen her öğrenciye üniversitede okuma imkânı sağlanmalıdır. Çözüm; parasız, bilimsel ve sınavsız bir eğitim hakkının sağlanmasıyla mümkündür" denildi.

Basın açıklamasının ardından ÖSYM`nin sınavda kalem dağıtarak sınav güvenliğini sağladığını iddia etmesini protesto etmek için kalem kıran öğrenciler, 5 dakika oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.(Ayhan Kaya - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir