• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Kanada`da Müslümanlara saldırılar arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa'nın başkenti Paris`te yaşanan saldırıların Kanada toplumundaki Müslümanlara olumsuz yansıması sürüyor.

Ülkede cumartesi gününden bu yana bir cami kundaklandı. Toronto`nun Peterborough bölgesindeki Masjid Al-Salaam Camii, kundaklama sonrası kullanılamaz hale geldi. Gece yarısına doğru meydana gelen ve 80 bin Kanada Doları (173 bin TL) zararın olduğu olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Bu olaydan iki gün sonra pazartesi günü yine Toronto`da meydana gelen bir olayda, okul önünde çocuğunu almak için bekleyen Müslüman bir kadın, iki kişi tarafından önce küfürlü hakarete, ardından yumruklu saldırıya maruz kaldı. Müslüman kadının başındaki örtüyü zorla çıkarıp alan saldırganlar henüz yakalanamadı.

Kanada'da yaşanan bu tehditlerin sorumluları aranırken, bu kez Quebec eyaletinde yaşayan bir kişinin çektiği ve Youtube`da yayınladığı video, günün konusu oldu. Kimliği henüz bilinmeyen şüpheli, Batman filmindeki Joker karakterinin kullandığı bir maske ile çektiği videoda, her hafta bir Müslüman veya Arap öldüreceği tehdidinde bulundu.

Söz konusu videonun bir anda yayılması üzerine harekete geçen Kanada emniyet güçleri, olayla ilgili bir kişiyi gözaltına aldı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir