• DOLAR 32.585
  • EURO 34.654
  • ALTIN 2528.06
  • ...
Avrupa`da korku imparatorluğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eş zamanlı olarak 7 noktada gerçekleşen Paris saldırısının üzerinden 5 gün geçti ama saldırıların Avrupa'ya verdiği korku zerre azalmadı. Fransa'ya yapılan saldırının yansımaları tüm Avrupa'ya yayıldı. Avrupa çapında halk evlerine kapandı. Sokaklar, meydanlar, kafeler, restoranlar boş kaldı. Maçlar, konserler, gösteriler iptal edildi. Tüm anayollar polisler tarafından denetlenirken, havalimanları kırmızı alarma geçti. Avrupa şehirlerinde birçok havalimanı gün içinde defalarca kapatıldı. Bu nedenle uçuşlarda aksama yaşandı, uçaklar sürekli rota değiştirmek zorunda kaldı.

FRANSA

Paris'teki şafak operasyonunda 1 kadın canlı bomba kendini patlattı. Polis şüphelileri çırılçıplak gözaltına aldı. Bir kiliseye kaçan şüpheliyi yakalamak için kilisenin kapısı kırılıp baskın yapıldı.

İTALYA

Roma ve Vatikan'daki turistik noktalarda güvenlik önlemleri ve aramalar artırıldı.

İNGİLTERE

Londra'da şüpheli bir paket ihbarı üzerine, olay yeri ulaşıma kapatıldı. Polis çok sayıda Müslüman'ı gözaltına alıp sorguladı.

BELÇİKA

Saldırganlardan birinin yaşadığı Molenbeek'te sokaktaki herkes polis tarafından arandı. Bazı evlere baskın yapıldı.

DANİMARKA

Kopenhag'daki Kastrup Havalimanı bomba ihbarı nedeniyle kapatıldı.

ALMANYA

Bir önceki gün Almanya- İngiltere maçı iptal edilirken dün ise tren istasyonlarına yapılan bomba ihbarı sonrası birçok noktada kırmızı alarm verildi.

YUNANİSTAN

Ülkedeki göçmenlere hem halk tarafından saldırılar yapıldı hem de bazı mülteciler gözaltına alındı.

Takvim

Bu haberler de ilginizi çekebilir