• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Nurdağı`nda Atıksu Arıtma Tesisi kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) tarafından Nurdağı ilçesinde yaptırılan, yaklaşık 10 milyon liraya mal olan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete girdi. 5`inci Arıtma Tesisini faaliyete soktuklarını belirten GASKİ Genel Müdürlüğü, tesisin 8 milyon 381 bin 875 liraya mal olduğunu ve 36 bin 500 kişiye hizmete verdiğini kaydetti.

Kent merkezinin yanı sıra ilçelere de ağırlık veren GASKİ, Nurdağı ve İslahiye ilçelerine de iki arıtma tesisi kazandırmış oldu. İki arıtma tesisinin maliyetinin yaklaşık 10 milyon liraya ulaştığı ve her iki arıtma tesisinin 40 binin üzerinde insana hizmet vereceği belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Arıtma Tesisi Prosesi İleri Biyolojik Arıtma yöntemine göre tasarlanmış olup, tesiste ön arıtma üniteleri, anaerobik havuzları, havalandırma havuzları, debi toplama ve dağıtma yapıları, ölçme yapıları ve terfi merkezleri yer alıyor. Bugüne kadar Nurdağı ilçesinin kanalizasyon atıkları açığa deşarj edilerek çevre kirliliğine neden olmaktaydı. Bölge halkını sağlıksız, her türlü çevre kirliliğine yol açan olumsuz şartlardan kurtarmak için bölgedeki atık suların toplanıp, arıtılarak Karaheyik deresine verilmesi ve sulamada kullanılması sağlanıyor.” denildi.

Ayrıca GASKİ`nin, 880 bin lira maliyetli ve 4 bin kişiye hizmet edecek olan diğer bir arıtma tesisini daha hizmete açmaya hazırlandığı belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir