• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
`Hızlı teren ve tramvay projesi hayata geçirilsin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`da 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından gündeme gelen ancak hayata geçirilemeyen hızlı tren ve tramvay projesi 1 Kasım seçimlerinin ardından tekrar gündeme geldi.

2013 yılında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`ın Van ziyareti sırasında gündeme getirdiği projenin Van`ın ulaşımına ciddi anlamda katkı sağlayacağını ifade eden Ulaştırma Memur-Sen Van İl Başkanı Hanifi Tanrıverdi, projenin ivedilikle hayata geçirilmesini istedi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tanrıverdi, projenin özellikle üniversite açısından hayati bir önem arz ettiğini belirterek, bu proje sayesinde öğrencilerin saatlerce kuyrukta beklemesinin de önüne geçileceğini söyledi.

“Projeyi önemsiyoruz”

Van`da yaşanan depremlerin ardından projenin gündeme getirildiğini ancak depremin de etkileriyle hayata geçirilmediğini aktaran Tanrıverdi, “Malumunuz olduğu üzere dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım bey tarafından ilimize hızlı tren ve tramvay projesi gündeme getirilmiş ancak ilimiz yeni depremden çıktığı için bu proje hayata geçirilmemişti. 1 Kasım seçimlerinin ardından bu proje tekrar gündeme geldi. Bizler Ulaştırma Memur-Sen olarak bu projenin hayata geçirilmesini önemsiyoruz.” dedi.

“Bu proje ildeki trafik sorununu da minimize eder”

Söz konusu proje ile ilgili Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nin de ilk somut adımını attığını ifade eden Tanrıverdi, “Üniversitemizin bununla alakalı ilk önemli adımı attığını biliyor ve bu adımı son derece önemsiyoruz. Malum ilimizde yıllardır kronikleşmiş bir trafik sorunu var. Özellikle yanlış park yapmaktan kaynaklanan bu sorunun da söz konusu proje ile minimize olacağı kanaatindeyiz. Özellikle üniversite- Edremit ve Üniversite-Merkez arasındaki bu sorun öğrencilerimizi de olumsuz yönde etkilemektedir. Özellikle sabah ve aksam saatlerinde duraklarımızda ciddi öğrenci kuyruklarının oluştuğu hepimizin malumudur. Bu yüzden bizler bu projenin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Yetkililerimiz ellerinden geleni yapmalı”

Ulaştırma Memur-Sen Van Şubesi olarak söz konusu projenin takipçisi olacaklarını aktaran Tanrıverdi, “Bizler de bu projenin takipçisi olacağız inşallah. Bu proje az önce de ifade ettiğimiz gibi ilimiz için hayati öneme sahiptir. Bunun için yetkililerimizden bu noktada ellerinden geleni yapmaları talebinde bulunuyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde söz konusu proje ile ilgili bilgi veren YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, TCDD Genel Müdürlüğü ile görüşmeler halinde olduklarını ifade ederek, kent için büyük bir önem arz eden bu projeyi hayata geçireceklerini ifade etmişti. (Murat Dalgın - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir