• DOLAR 32.516
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2493.936
  • ...
israil Mescidi Aksa`nın El Megaribe Köprüsünü Kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - Siyonist işgal rejimi, kapının sivil halk için tehdit oluşturduğunu bahane ederek bugünden itibaren Mescidi Aksa`nın El-Meğaribe Kapısı`na giden köprüyü kapattığını duyurdu.

 

Siyonist polis sözcüsü Luba Es-Semmeri bugün yaptığı basın açıklamasında, belediyenin tavsiyesi üzerine köprüyü kapattıklarını belirtti.
 
Siyonist Belediye sözcüsü Steven Miller ise köprünün kapatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Belediyenin yıkım için aldığı karara itiraz için verdiği yedi günlük mühletin sonunda İsrail polisi ile Burak Duvarı Kültür Fonu`nun tavsiyesi üzerine köprünün kapatılmasına karar verildi."
 
Bölgeye gelen turistlerle işgal polisinin kullandığı El-Meğaribe`nin ahşap köprüsü daha önce yıkıldığından geçici olarak 2004 yılında inşa edilmişti.

İşgal belediyesi daha önce siviller için tehdit oluşturduğundan köprünün yıkılacağını duyurmuş, yıkım işini destekleyen işgal hükümetinin tepki alması üzerine yıkım işi ertelenmişti.

 

İşgal belediyesi, Mescidi Aksa`nın bitişiğindeki Burak Duvarı olarak bilinen ve Siyonistlerin kutsal saydığı Ağlama Duvarı`nın alanını genişletmek için köprüyü yıkmayı planlıyor.

 

İşgal rejiminin Mescidi Aksa`yı tamamıyla yıkıp yerine sözde Süleyman Heykeli`ni inşa etme planları biliniyor.
 
Hamas: "Bu Karar Müslümanların Kutsal Mekanlarına Savaş İlanıdır"

 

İsrail`in Mescidi Aksa`nın El-Meğaribe Kapısı`na giden köprüyü kapamasına sert tepki gösteren Hamas sözcüsü Fevzi Barhum, bu kararının İsrail`in Mesidi Aksa`ya karşı bir saldırı planı olduğunu belirterek Siyonist belediyenin almış olduğu bu kararın Müslümanların kutsal mekanları karşı bir "savaş ilanı" olduğunu söyledi.

 

Barhum, bu tehlikeli girişimin engellenmesi için İslam ve Arap dünyasını harekete geçmeye çağırdı.

 

İşgal rejiminin Mescidi Aksa`yı tamamıyla yıkıp yerine sözde Süleyman Heykeli`ni inşa etme planı Filistinli direniş grupları tarafından sık sık dile getiriliyor.
 
İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir