• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
Diyanet`ten `Mele Dönemi` Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyanet İşleri Başkanlığı bugün ulusal bir gazetede "Diyanet`te `Mele` Dönemi" başlığı altında yayımlanan habere ilişkin olarak açıklamada bulundu.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı`nda 1960`lı yıllardan itibaren bu alanda kendini yetiştirmiş olanların belirlenen kriterler çerçevesinde yapılan sınavlar sonucunda istihdam edilegeldiğinin belirtildiği açıklamada, bu tür uygulamaların sadece Diyanet İşleri Başkanlığına mahsus bir uygulama olmadığı belirtilerek, diğer kamu kurumlarının da sanat, eğitim gibi alanlarda zaman zaman yetişmiş ve yeterliği belli ölçülerle belirlenmiş usta eğitici ve personel istihdam ettiğinin altı çizildi.

 

Açıklamanın devamında şu görüşlere yer verildi:
"Bu uygulama, sadece doğu veya güneydoğu Anadolu bölgesine münhasır olmayıp, ihtiyaç duyulan bütün bölgelerde uygulanacaktır.
Caferi vatandaşlarımızın cami hizmetlerini yürütmek üzere daha önce benzer bir düzenleme yapılmıştır. Bu uygulama müracaat edecek Caferi vatandaşlarımız için de geçerlidir.

 

İstihdam edilecek personel için aranan kriterler, Başkanlığın aynı hizmeti yürütenler için öngördüğü asgari kriterlerden oluşacak ve atama işlemleri yapılacak sınavdan sonra gerçekleştirilecek, adayların tesbitinde Devlet Memurları Kanununda memur olarak atanabilmek için aranan nitelikler aranacaktır."

 

" Basına yansıdığı biçimiyle bu çalışmanın hedefini `mele` alımı gibi sunmak doğru değildir." denilen açıklamada, "Bu uygulama, din hizmetine ihtiyaç duyulan ve özellik arzeden yerlerde bu ihtiyacı karşılamak üzere yetişmiş eleman istihdamına ve hizmet önceliğine matuf bir uygulamadır. Söz konusu haberde geçen "din eğitimi almadığı halde din bilgisi olan" ifadesi ise gerçeği yansıtmamaktadır.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, personeline yönelik yoğun hizmetiçi eğitimi yapan bir kurumdur. Bu kapsamda değişik eğitim merkezlerinde ülkemizin farklı yörelerinden gelen din görevlilerine yönelik özel hizmetiçi eğitim programları düzenlenegelmiştir. Basına yansıyan bu eğitim programı da aynı niteliktedir. Ülkemizin her tarafından görevlilerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim programlarında bu yöntemle farklı hizmet bölgelerinde karşılaşılan sorunları, hizmet modellerini ve tecrübelerini paylaşmak mümkün olmakta, ayrıca farklı illerde görev yapan personelin kaynaşması sağlanmaktadır."denildi.

 

Açıklamada, "Basında yer alan personel alımlarında uygulanacak usül ve yöntemlerle ilgili çalışmalar devam etmekte olup, söz konusu çalışmalar tamamlandığında kamuoyu ile paylaşılacaktır." İfadeleri kullanıldı.
 
İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir