• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
`Çatışmalar bitmeli, millet nefes almalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, yayımladığı bir açıklamayla, özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan çatışmaların ve şiddet olaylarının son bulması için PKK`nin şehirlerdeki silahlı eylemlerini sonlandırması gerektiğini belirtti.

Platform adına açıklamayı yapan Lokman Özkan, çatışmalı ortamın, ancak bu ülkenin ve coğrafyanın topraklar altındaki yeraltı zenginliklerini ve enerji nakil yollarını kontrol etmek isteyen sömürü sitemini ve sermaye sahiplerini sevindirdiğini ifade etti.

Yaşanan çatışmaların, geleceğe dair umutların yitirilmesine sebep olduğunu belirten Özkan, “Çatışmalarla birlikte bazı il ve ilçelerde öz yönetim ilanları ile beraber hendeklerin kazılması, kamu güvenliğinin zayıflaması neticesinde devletin müdahalesi ile huzur ortamı yerini çatışma ortamı almıştır. PKK`nın çatışmaları şehir merkezlerine çekmeye çalışması il ve ilçelerde hayatı çekilmez kılmıştır. Kamu güvenliğinin tesisi amacıyla sokağa çıkma yasakları uygulanmıştır. Cizre`de, Sur`da, Nusaybin`de son olarak Silvan`da uzun süren sokağa çıkma yasakları çok sayıda vatandaşımızın sıkıntı yaşamasına, evlerini terk etmelerine sebep olmuştur. Bu çatışma ortamı bu topraklar üzerinde yüzyıllardır kardeşçe yaşayan halkların işine yaramayacaktır. Geleceğe dair umutların yitirilmesine sebep olacaktır.” dedi.

‘Öz yönetim` ilanlarıyla halkın yaşam hakkını ihlal etme pahasına hendekler kazılarak, masum insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan bu tarz eylemlerin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Özkan, şu ifadeleri kullandı: “Hendek kazmalar son bulmalıdır. Devletin de kamu güvenliğini sağlamaya çalışırken insan haklarını elden bırakmaması, özellikle güvenlik güçlerinin 90`lı yılları çağrıştıracak söylem ve eylemlerinden vazgeçmesi gerekir. Bazı güvenlik güçlerinin Silvan`da yaptığı yanlışların kabul edilemez ve konu hakkında soruşturma açılması gerekir. Bu tavır kamu düzenini sağlama çabalarına ne yazık ki gölge düşürmüştür. Toplumu ayrıştırmaya yönelik bu tür söylem ve eylemleri asla kabul etmiyor ve sorumsuzca hareket eden görevliler hakkında gerekli soruşturmaların yapılması gerektiğini bildiriyoruz.”

Şiddet eylemlerinin derhal durdurulması gerektiğini belirten Özkan, “PKK silahlarını toprağa gömmeli, devlet de askerleri sivil yaşam alanlarından, şehirlerden çekmelidir. Millet artık nefes almalıdır. Halkımız savaş ve çatışma istemiyor. Huzur ve adalet istiyor. Şiddet eylemleri derhal durdurulmalıdır.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir