• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
Adanalı İmam Hatip Mezunları Ankara`da Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Adana İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ADİMDER) organizasyonuyla bir araya gelen mezunlar; Tedaş Dinleme Tesislerinde akşam yemeğinde hasret giderdiler. Yaklaşık 50 mezunun buluştuğu yemekli toplantıya AK Parti Adana Miletvekilleri Prof. Dr. Necdet Ünivar ve Şükrü Erdinç ile birçok bürokrat, işadamı ve kamu görevlisi katıldı. ADİMDER Başkanı Veyis Şahin ve Adana İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhammet Karaduman yaptıkları konuşmalarda İmam Hatip Lisesi`nin bugünkü durumu hakkında bilgiler verdiler.

 

Türkiye`nin bölgesinde hızla büyürken en önemli yatırımın ise insana yapılması üzerinde duran ADİMDER Başkanı Veyis Şahin, "Ne yazık ki içinde bulunduğumuz yüzyılda gençlerimizin sorunları uzun zamandır göz ardı edilmekteydi. Milletimizin ülkesiyle birlikte atılım yapması için, kendi kültürüne, milli ve manevi değerlerine sahip olan genç kitleleri yetiştirme zorunluluğu vardır. Unutulmasın ki ülkelerin gelişmişliği yetişmiş olan insan gücüne bağlıdır. Siz insana yatırım yapmazsanız şikayet etme hakkınızda yoktur. Ne zaman ki milletinin kültürüne ve değerlerine yabancı olmayan ilim sahibi gençler yetiştirilir, işte o zaman ülkemiz bölgesinde söz sahibi olur ki bunun belirtilerini görmeye başladık."dedi

 

Toplantının en ilgi çekici olayı ise 1960 mezunu Mustafa Kılıç ile 2010 yılı mezunu Talat Kartal birlikte beraber fotoğraf vermesi oldu.
 
Ayhan Kaya-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir