• DOLAR 32.494
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2478.821
  • ...
Artan ahlaki yozlaşmayla ilgili uzmanlar aileleri uyarıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Artan toplumsal sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Sosyolog Musa Apuhan, yaşanan sorunların temelinde inançtan yoksun ve manevi değerlerden kopuk bir hayatın benimsenmesinden kaynaklandığını söyledi.

“Özellikle evlerimizde eğlence diye izlediğimiz diziler, aldatmayı, devamında boşanmayı teşvik ediyor ve bunu destekleyen diğer enstrümanlar devreye sokuluyor.” Diyen Musa Apuhan, gayr-i ahlaki TV dizilerinin ailelerde parçalanmışlığa,  saygı ve sevginin tükenmesine, eşler arası tahammülsüzlüğe neden olduğunu söyledi.

Bütün sorunların temelinde inançtan yoksun ve manevi değerlerden kopuk yaşantının olduğunu belirten Apuhan, “Toplumdaki savrulmuşluk ve parçalanmışlık eğitimle, refahla, ekonomik özgürlükle izah edilirse, bu durum beraberinde yeni sıkıntılar doğurur. Biz bütün bunların en temel nedeninin inançtan yoksun ve manevi değerlerden kopuk yaşamaktan kaynaklandığını düşünüyoruz. Eğer siz değer yargılarınızdan ve maneviyatınızdan kopuk yaşarsanız, öncelikle sizdeki namus kavramı zedeleniyor. Namus ve değer yargılarından kopuk yaşayan bir birey, aslında kendi temeline dinamiti koymuş demektir. Parçalanmışlığın ilk başlangıcı olan ahlaksız televizyon dizilerinden sonra eşler arasında başlayan tahammülsüzlük, şiddet, dağılmışlık ve sorumsuzluk en nihayetinde sanal sevgi arayışı ve internet üzerinden ahlaksızlığın ve sorumsuzluğun adına özgürlük deyip, her türlü iğrençliğin ve ahlaksızlığın bataklığına düşme sürecini başlatıyor.” dedi.

“Uyuşturucu yaşının on beşlere düştüğü bir zamanda, bireyden halka, milletten devlete kadar her kişinin ve kesimin bir sorumluluk üstlenmesi gerekmiyor mu?” diye soran Apuhan, toplumda gayrimeşru ilişkilerin, ahlaki yozlaşmanın arttığına dikkat çekerek, devletin ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda çalışmalar yapması gerektiğini belirtti.

Değerlendirmelerinde ebeveynlere seslenerek, uyarılarda bulunan Apuhan, “Özelikle medyanın gücünü elinde bulunduran ve kendi heva ve heveslerini bütün insanlığın üstünde tutan, hiçbir değer yargıları olmayan, bu kâinatın iğrenç vampirlerinin dünyaya yaymış oldukları, insanlığa zararlı fikir ve felsefi akımlardan çocuklarınızı korumaya azami itina gösterin. Sizlerde biliyorsunuz ve görüyorsunuz ki, medyalarıyla bizleri o kadar uyutmuşlar ki, birçoğumuz bizlere aşılanan bu tehlikelerin farkında bile değiliz ve bunların tuzaklarına düşmeye çok müsait durumdayız. Bizlerin birinci görevi, kendimizi ve çocuklarımızı bu tuzaklara karşı bilinçlendirmektir. Burada aklımızı, inancımızı ve değer yargılarımızı devreye sokmalıyız.” diye konuştu.  (Nihat Kanat-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir