• DOLAR 32.588
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2411.427
  • ...
`Hastanelerin Ticarethane Olmasına İzin Vermeyeceğiz!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Tıp Profesörü olan HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan yaptığı açıklamada, sağlıkta temel değişiklikler getiren 663 Sayılı KHK (Kanun hükmünde kararname), kamu hastanelerini ticarethane, sağlık çalışanlarını da küresel sermayenin köleleri olmasının yolunu açtığını ileri sürerek, "HAS Parti, halkın sağlık hakkını küresel sermayeye peşkeş çeken hükümet uygulamalarına karşı mücadelede hekimlerin, sağlık çalışanlarının ve hastaların yanında yer alacaktır." dedi.

AK Parti hükümetinin başlangıçta sağlık yönetimi ve organizasyonunda halkın yararına bazı önemli ve doğu adımlar attığını ancak hükümetin her konuda olduğu gibi bu alanda da yönünü asıl belirleyen güç, küresel sermayenin ve yerli ortaklarının politikaları olduğunu belirten Kılıçaslan, "AK Parti Hükümeti, Sağlık Bakanlığının yapısında ve sağlık politikalarında çok önemli değişiklikler getiren çok temel bir yasayı TBMM`den ve kendi milletvekillerinden kaçırarak 663 sayılı KHK ile yürürlüğe sokmuştur" ifadelerini kullandı.

Hükümetin 663 sayılı KHK ile sağlığın tam olarak piyasalaşmasını, kamu hastanelerinin tam bir ticarethane, sağlık çalışanlarını da buralarda egemen olan küresel sermayenin köleleri yapacak düzenlemeleri gerçekleştirdiğini dile getiren Kılıçaslan, "Bu yasa, kamu hastanelerinin yönetimini performansları daha fazla kâr ile ölçülecek CEO`lara bırakmakta, çalışanları iş güvencesiz sözleşmeli olmaya zorlamakta, yeni sağlık kurumlarının açılmasının lisans hakkını açık artırma usulü ile yarışacak sermaye gruplarına bırakmakta, Türk Tabipleri Birliği`nin sağlığın toplum ve birey yararına uygulanması görevini bile elinden almaktadır" dedi.

Açıklamasında, HAS Parti olarak sağlığın esasta bir kamu hizmeti olarak yürütülmesinin, herkesin eşit ve ücretsiz olarak sağlık hakkından yararlanacağı sağlık politikalarının yanında olduklarını belirten Kılıçaslan, "HAS Parti bütün çalışanların hak ettikleri ücreti aldığı, kamuda grevli toplu sözleşmeli sendikal hakların olduğu tam gün çalışma düzeninin yanındadır. HAS Parti sağlığımızın küresel sermaye güçlerine peşkeş çekilmesine karşı tüm hekimlerin, diğer sağlık çalışanlarının ve halkın sağlık hakkı mücadelesinin yanında yer alacaktır" ifadelerine yer verdi.

Halid Coşkun-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir