• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Paris`teki operasyonda 1 ölü, 5 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paris'in kuzeyindeki Saint Denis bölgesinde düzenlenen operasyona özel birlikler katıldı. Operasyonun başlamasıyla polise ateş açıldı. Polisin hedef aldığı bina civarından 7 patlama sesi duyuldu. Paris Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, operasyonda üzerindeki bombayı patlatan bir kadının öldüğü, 5 kişinin ise tutuklandığı açıklandı.

Bu kişilerin Paris eylemcileri olduğu söylene İsmail Mustafa ve Samy Amimour ile bağlantılı oldukları açıklandı.

Fransız ajansa bilgi veren bir polis yetkilisi operasyonun hedefindeki kişinin Paris saldırılarının planlayıcısı olarak gösterilen Abdelhamid Abaaoud olduğunu söylemişti. Operasyonda gözaltına alınanlar ya da ölenler arasında Abaaoud'un olup olmadığı açıklanmadı.

Operasyonun düzenlendiği ev, Cuma günkü saldırıların hedeflerinden biri olan Stade de France'ın çok yakınında yer alıyor. Dairenin sahibi, daireyi saldırılar sonrası aranan Salah Abdeslam tarafından kiralandığını söyledi.

İki Fransa uçağına bomba ihbarı
Alınan bomba ihbarları üzerine ise ABD'den Paris'e gidecek olan iki uçaktan biri ABD'de başka bir kente, diğeri ise Kanada'ya iniş yapmak zorunda kaldı. Los Angeles'tan kalkan bir Air France uçağı Salt Lake City'ye iniş yaparken, Washington'dan kalkan bir diğer uçak Kanada'nın Halifax kentine indi.

Fransa'nın başkenti Paris'te geçen cuma gecesi düzenlenen saldırılarda 129 kişi hayatını kaybetmişti. 

Kaynak: Reuters

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir