• DOLAR 32.515
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2486.409
  • ...
Bingöl TSO'dan K yetki belgesi olanlara uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl TSO’dan yapılan yazılı açıklamada, 5 yıllık yetki belgesi süresi dolan firmalar için yenileme işlemlerinin, belge bitiş tarihinden 60 gün önce başlayıp, bitiş tarihini takip eden 60’ıncı güne kadar devam ettiği belirtildi.

Bitiş tarihinden sonraki 60 günlük periyotta belgeye kayıtlı araçlara yenileme işlemi yapılmadığı için cezai işlem uygulanacağı belirtilen açıklamada, “31.12.2015 tarihine kadar yapılacak yenilemelerde, güncel tam ücretin yüzde 5′i ödenecek olup, bu bedel bitim tarihinden önceki ve sonraki 60 günü kapsamaktadır. 61’inci gün itibariyle yenileme ücreti güncel ücretin yüzde 50′si olarak ödenecektir. Belgelerinin cezalı duruma düşmemesi için firmaların Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Ulaştırma Birimine uğramaları gerekmektedir.” denildi.

‘K’ Yetki Belgesi Nedir?

Ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır:

K1 Yetki Belgesi; belirli bir zaman tarifesine göre ve/veya belirli bir zaman tarifesine uymaksızın eşya taşımacılığı yapacaklara, K1* Yetki Belgesi; Yüklü ağırlığı 3,5 tondan düşük araçlarla (kamyonet vb.) il sınırları içerisinde taşımacılık faaliyetlerinde bulunanlara, K2 Yetki belgesi; taşımacının kendi adına ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacaklara, K2* Yetki Belgesi; yüklü ağırlığı 3,5 tondan düşük araçlarla (kamyonet vb) kendi iştigal konusu ile ilgili taşımacılık faaliyetlerinden bulunanlara, K3 Yetki belgesi; ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacaklara, veriliyor.

Nasıl alınır?

K Türü Yetki Belgesi almakla yükümlü bulunan gerçek veya tüzel kişilerin, Gerçek kişiler ikamet adreslerinin bulundukları ilde, tüzel kişiler ise faaliyetlerinin bulundukları ilde, Ticaret/ Ticaret ve Sanayi Odalarına başvurmaları gerekiyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir