• DOLAR 32.57
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2432.9
  • ...
Çocuğu Televizyona Alıştıran Ailesidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belediye tiyatro salonundaki semineri veren PDR uzmanı Dr. Fatih Kalkınç, başarıdaki püf noktasının alışkanlıklar olduğunu söyledi. Sigara, televizyon, cep telefonu ve bilgisayarın öğrenciler ve veliler üzerindeki olumsuz etkilerini velilerle birlikte yaptığı denemelerle anlatan Kalkınç, bunların öğrencilerin ders çalışmasını olumsuz etkidiğini vurguladı


Bir öğrenci, 4 saat ders çalıştıktan sonra 1 saat televizyon seyretse emeğinin çoğunun boşa gideceğini söyleyen Dr. Kalkınç, "Öğrendiğinin en az dörtte üçünü unutur. Bu yüzden özellikle okulların açıldığı dönemlerde çocuklar televizyondan uzak kalmalıdır. Çocukları televizyon bağımlısı yapan ise aileleridir. Özellikle 0-2 yaş arasında çocuğa hiç televizyon seyrettirilmemelidir. Reklamlar sırasında iyi yemek yiyor diye seyretmeye alıştırıyoruz, sonra da şikayet ediyoruz." dedi. Cep telefonun zararlarına da değinen Kalkınç, "Araba kullanırken konuşulan telefonun, kişi üzerinde 80 promil alkole eşit etkisi vardır." şeklinde konuştu.
 

Yeşilay Derneği Salihli Temsilcisi İlyas Akça ise şunları kaydetti: "Birtakım çeteler ve yasadışı örgütlerin gençlerimizi zehirlediği, yok etmeye çalıştığı bir dönemde biz onları zararlı alışkanlıklardan korumaya, hayata bağlamaya ve geleceğimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği bu gibi seminerlerimizi ve farklı etkinliklerimizi kasabalara, köylere kadar yaymayı amaçlıyoruz. İlgisini ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir