• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Almanya`da Hayat Durdu: Peş Peşe İhbarlar Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu...

Almanya ile Hollanda milli futbol takımları arasında oynanacak dostluk maçı, başlama düdüğüne iki saat kala polisin talebiyle iptal edildi. Hannover şehrinde bombalı saldırı tehlikesi nedeniyle tren, tramvay ve metro seferlerinin de durdurulduğu açıklandı.

''TEHLİKE SONLANDI'' DİYEMEYİZ

Almanya İçişleri Bakanı De Maiziere son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Maiziere "Saldırı çerçevesinde bu aşamada detay bilgi vermeyeceğim, "tehlike sonlandı" diyemeyiz" ifadelerini kullandı. Bakan, "Çok zor bir karardı ama böyle bir anda insanların güvenliği önceliklidir o yüzden bu kararı aldık" diye konuştu. Alman halkına seslenen de Maiziere, kendilerine güvenilmesini ve maçın iptal edilmesine ilişkin haklı gerekçeleri olduğunu vurguladı.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, “Her hangi bir bombaya rastlanmadı, gözaltı da yok” dedi.

HALKIN GÜVENLİĞİ DAHA ÖNEMLİ

Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Boris Pistorius yaptığı açıklamada karşılaşmayı son dakikada gelen bomba ihbarı üzerine iptal ettiklerini söyledi. Maçın iptal edilmesine üzüldüklerini dile getiren Pistorius, "Halkın güvenliği her şeyden önemli" dedi. Bakan konuyla ilgili ilerleyen saatlerde daha geniş bir açıklama yapacaklarını duyurdu.

TREN GARI VE BİR BAŞKA STADYUM BOŞALTILDI

Öte yandan Almanya'nın Hannover kentinde bulunan tren garında şüpheli paket bulundu, garın bir kısmı boşaltıldı. Polis inceleme yapıyor. Ayrıca Hannover yakınlarında konser amacıyla kullanılan bir stadyum da güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı.

MERKEL KATILACAKTI

Fransa-Almanya maçı sırasında Paris`te yaşanan saldırısılara rağmen Almanya-Hollanda maçının Fransız halkıyla dayanışmak için oynanmasına karar verilmişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel`in bakanlarıyla birlikte izleyeceği maçta, iki takımın oyuncuları Fransız ulusal marşı La Marsailleise`yi birlikte söyleyecekti. Başbakan Merkel`in maç iptali sırasında henüz stadyuma girmediği ve havaalanından döndüğü belirtiliyor.

HEDEF FUTBOL MAÇIYDI

Hannover Polis Müdürü yaptığı açıklamada planlanan saldırının amacının patlayıcıları Almanya-Hollanda maçı esnasında stadyumun içinde patlatmak olduğunu duyurdu.

DAHA ÖNCE İPTAL EDİLMEK İSTENMİŞTİ

Fransa maçında yaşanan saldırılar üzerine dün akşam oynanacak olan Almanya Hollanda maçı daha önce iptal edilmek istenmişti. Ancak yaşanabilecek herhangi bir saldıraya inat bir mesaj vermek için maçın oynanmasında karar kılınmış ve Almanya Başbakanı Merkel, saldırılara karşı kararlılığı simgelemek için bakanlarıyla birlikte maça gitme kararı almıştı. Ancak Hannover'de oynanacak maçın başlamasına yaklaşık bir saat kala maç sürpriz bir şekilde iptal edildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir