• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
Midyat'ta hırsızlar iki dükkanın kasasını çaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat’ın en işlek yerlerinden olan 2.Caddede  elektronik eşyası satan iki dükkana, saat  00.30 sıralarında giren kimliği belirsiz hırsız ya da hırsızlar, işyerlerinde bulunana para kasalarını alarak kayıplara karıştı.

Hırsızların başka bir dükkanın güvenlik kameralarını etkisiz hale getirmeye çalıştığı, ancak fark edemedikleri başka bir güvenlik kamerasında görüntülenmekten kurtulamadılar.  Buna rağmen dükkanlara girmeyi başaran hırsızlar iki dükkana ait içindekilerle beraber kasaları alıp kayıplara karıştılar.

Dükkanı  soyulan çarşı esnafı  Rıfat Acar, olayı şöyle anlattı:

” Akşam her zaman olduğu gibi dükkanımızı kapatıp evimize gittik. Sabah saat 05:00’te polislerin haber vermesiyle dükkana geldik. Gördük ki kilidi kırarak,  kasamızı çalıp gitmişler. Kasa da emanetler ve bir miktar para vardı.  Ayrıca çek defterimiz , tapu ve benzeri evraklarımız vardı. Kaybımızdan ziyade bizi şaşırtan hırsızların cüretkar bir şekilde davranmalarıdır. Önce güvenlik kameralarını devreden çıkarmaya çalışmışlar. Ama yine de kameralara  yakalanmışlar. Bir an önce başkalarına da zarar vermeden  yakalanmalarını istiyoruz. Diğer esnaf arkadaşlarımız bu konuda daha dikkatli olsunlar, kasalarında kıymetli şeyleri ve para bırakmasınlar.” ifadelerinde bulundu.

Aynı şebeke tarafından dükkanı soyulan çarşı esnafından Faik Aslan ise ,” Bizim dükkanımız  da aynı saatlerde soyuldu. Artık hırsızlar işi iyice ilerlettiler. Eşyaları çalmak yetmiyor. Kasaları da alıp gidiyorlar. Kimseden çekinmiyorlar. Daha caydırıcı cezaların verilmesi lazım. Yoksa  yine çıkıp işlerine devam ederler. Artık dükkanımızı kapatıp gitmekten korkar olduk. Hırsızlığın önüne geçmek için  dükkanımızda mı yatalım? Artık ne yapacağımızı şaşırmış duruma geldik.” şeklinde konuştu.

Olay yerinde inceleme yapan  polis,  parmak izi ve  güvenlik kameralarının  görüntülerini alıp hırsızları yakalamak amacıyla  inceleme başlattı. (Süleyman Tunç- İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir