• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
"Savaşta bile sağlık çalışanlarına dokunulmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık-Sen Batman Şubesi`nin İl Divan Toplantısı`na katılmak üzere Batman`a gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı A.Aziz Aslan, Kristal Park`ta verilen yemekli toplantıda Sağlık-Sen üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantı öncesi özellikle bölgede PKK`nın hastanelere ve sağlık çalışanlarına yönelik yaptığı saldırılar hakkında basına açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, sağlık çalışanlarının öteden beri şiddete maruz kaldığını söyledi.

Sağlık çalışanlarına yönelik  yapılan saldırılara bir anlam veremediklerini belirten Memiş, “Bu konuda Sağlık Bakanlığıyla ortak bir çalışma yapmak kaydıyla sağlıkta çalışanlara şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması gibi önemli bir kanun maddesi çıkartılması sağlandı. Ancak 7 Haziran seçimlerinin hemen sonrasında terörün sağlık çalışanlarını hedef almış olması gerçekten anlam veremediğimiz bir olaydır. Özellikle Erzurum Tekman`da ambulansın kaçırılmasıyla birlikte, Diyarbakır`da bir doktor arkadaşımızın, Şırnak`ta bir sağlık memuru arkadaşımızın öldürülmesi ve arkasından hastanelere yapılan roketli saldırıları da gördüğümüzde, açıkçası biz bu yapılan eylemlere anlam veremiyoruz. Sonuçta sağlık çalışanları bölge insanının sağlığını korumak için buradadırlar. Onun için mücadele ederken sağlık çalışanlarının da kendi sağlığının endişede olmuş olması tabi bizi de endişelendiriyor.” dedi.

Konuşmasının devamında hem  hükümete ve hem de PKK`ya çağrıda bulunan Memiş, şunları söyledi:

“Bu anlamda buradan seslenmek istiyorum; savaşta bile dokunulmayan sağlık çalışanlarının üzerinden lütfen elinizi çekin. Lütfen sağlık çalışanları üzerinden prim yapmaya çalışmayın. Sağlık çalışanlarımızın bölge insanına hizmet vermesinin önüne geçmeyin. Buradan hükümete ve Sağlık Bakanlığına da sesleniyorum; lütfen bakanlık olarak siz de, bu bölgede görev yapan sağlık çalışanlarımızın hem can güvenliği konusunda, hem de çalışma şartları konusunda düzenlemeleri bir an önce yapmak kaydıyla çalışanlarınıza sahip çıkın. Sağlık-Sen ailesi olarak, tüm Türkiye`de olduğu gibi bu bölgede görev yapan sağlık çalışanlarımızın sonuna kadar arkasındayız. Arkadaşlarımızın güvenliğini sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret edeceğiz.”   (M.Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir