• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
"Yasin`in adı okuduğu okula verilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitler Kervanı Platform Başkanı Ömer Çelik,  kimi acı hadiselerin toplum tarafından unutulmaması gerektiğini ifade ederek, 6-7 Ekim saldırılarında katledilen Yasin Börü`nün adının, okuduğu okula verilmesini talep etti.

Çocuk yaşta oluşu, masum oluşu ve muhtaçlara olan hizmet aşkı nedeniyle herkesin kalbinde yer tutan Şehit Yasin Börü, masumiyetin sembolü haline geldi. Adının yaşatılmasını isteyen sevenleri ve yakınları Yasin Börü`nün adının eğitim-öğretim gördüğü okula verilmesini istedi.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Şehitler Kervanı Platform Başkanı Ömer Çelik, “Toplum ders ve ibret alması için kimi acı, iz bırakan olaylar; bir daha yaşanmaması adına hatırda tutulmalıdır. Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesi olayı da bunlardan bir tanesidir.  Bu hadisenin toplumun hafızasından silinmemesi ve unutulmaması gerekiyor.” dedi

Yasin Börü`nün okuduğu okula isminin verilmesinin ilelebet yaşayacak olacağı anlamına geldiğini belirten Çelik, bu anlamda talepleri olduğunu ve atılacak adımları destekleyeceklerini söyledi.

Bilindiği üzere, 6-7 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır`da Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Turan Yavaş, Cumali Güneş ve daha birçok masum insan PKK/ HDP`liler tarafından hunharca katledilmişti. (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir