• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
İlahiyat Öğrencilerinden `Pedagojik Formasyon` Talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Marmara ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden bir grup öğrenci, Yükseköğretim Kurulu`nun açıkladığı "Pedagojik Formasyon Programı" kontenjanının artırılmasını talep etti.

Ayasofya Meydanı`nda toplanan öğrenciler, "formasyon haktır, durma haykır" şeklinde slogan atarken, ellerinde, "50 bin formasyon istiyoruz", "formasyon hakkımızı istiyoruz" yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Ömer Işık, YÖK`ün pedagojik formasyon kontenjanını 100 binden 15 bine indirdiğini anımsattı.

"28 Şubat kepçesi ile elimizden alınan formasyon hakkımızın bize kaşıkla verilmesini kabul etmiyoruz"

YÖK'ün açıkladığı 15 binlik kontenjanın beklentilerinin çok altında olduğunu belirten Işık, "Bizler 28 Şubat kepçesi ile elimizden alınan formasyon hakkımızın bize kaşıkla yani 15 bin sayısıyla geri verilmesini kabul etmiyoruz. Geçen yıl YÖK tarafından yaklaşık 100 bin kontenjan verilirken, bu yıl rakamın 15 bine düşürülmesine bir anlam veremiyoruz. YÖK'ten bizleri rahatlatacak ek kontenjan açıklamasını ivedilikle yapmasını ve bu haksızlığın giderilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir