• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
Dicle Üniversitesi`nde YÖK`ün formasyon kararına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından Pedagojik Formasyon Sertifikası kontenjanının 15 bin olarak açıklanmasına Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrencileri tepki gösterdi. Düzenledikleri basın açıklamasıyla kararı protesto eden öğrenciler, kontenjanın artırılmasını talep etti.

Ellerinde ‘Geçen sene bonkörce bu sene de nankörce`,`İstedim vermedi formasyon YÖK dedi` ‘Formasyon hasretin prangalar eskittim` ‘Gerçekti YÖK oldu` yazılı dövizlerle Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi önünde toplanan öğrenciler sık sık slogan attı.

Basın açıklamasını grup adına Burhan Doğan okudu.

YÖK`ün 15 bin formasyon kontenjanını kabul etmediklerini söyleyen Doğan, 4 yıl emek verip okudukları bölümden formasyon alarak mezun olmak istediklerini belirterek YÖK`ün kararını hatırlattı.

YÖK`ü, üniversite yerleşmelerinde yapması gereken kısıtlamayı yapmamakla suçlayan Doğan, “YÖK, üniversite yerleştirmelerinde yapması gereken kısıtlamaları zamanında yapmayıp on binlerce öğretmen adayının umutlarını yok ederek, formasyonda kısıtlamaya gitmiştir.” dedi.

Sistemin mağduru olduklarını ifade eden Doğan, “En başından hatalı olan bu sistemin bizleri mağdur edip özel eğitim kurumlarının ve dershanelerin kölesi olmaya mahkûm etmiştir. YÖK bu trajikomik formasyon açıklamasını sadece bizlere değil, bizler için büyük fedakarlıklar yapıp bizden büyük beklentileri olan, ailelerimize de açıklamak zorundadır. YÖK geleceğimizle oynadığını bilmelidir. Bu hususta rektörlüğün öğrencilerimize sahip çıkarak hakkımız olan formasyonu kontenjan bazında artırılması için gereken adımların atılması ve gereken çabayı göstermek zorundadır.” açıklamasında bulundu.

“Kontenjan arttırılsın”

Ardından söz alan Emre Şahin adlı öğrenci ise kontenjanının 50 bine çıkarılması talep ettiklerini kaydetti.

Şahin, “Geçen yıl ekmek peynir gibi dağıtılan kontenjanlar neden bu sene nitelik kavramına dayatıldı. 15 binlik kontenjanı hiç birimiz kesinlikle kabul etmiyoruz. Burada bulunan herkesin kutsal bir görev olan öğretmenliği hak ettiğini düşünüyoruz. Bu hakkı elimizden kimsenin almaya hakkı yoktur.  Öncelikli olarak, Rektörlüğümüzden, YÖK başkanlığımızdan ek formasyon taleplerini iletmesini istiyoruz. Adalet gözetilerek bu sayının en azından geçen seneki kontenjana çıkarılmasını bekliyoruz. Yaşanan sıkıntıların çözülmesini ve gerekenlerin bir an önce yapılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.  (M. Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge- İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir