• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
`PKK vatandaşları canlı kalkan yapıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR PKK, hendek kazdığı, barikat kurduğu ve sokaklarına patlayıcı yerleştirdiği Sur ilçesinden taşınmak isteyenleri "canlı kalkan" olarak kullanmak amacıyla taşınmasını engelliyor.

Kazdıkları hendekler, kurdukları barikatlar, cadde ve sokaklara yerleştirdikleri patlayıcılar ile Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesini adeta yaşanmaz hale getiren PKK'lılar, can güvenliği endişesi ile göç etmek isteyen aileleri de tehdit ediyor. PKK mensuplarının zorla girdikleri evlerde barınması, birçok sokak ve mahallede hendek kazıp barikat kurması, bombalı tuzaklama yapması ve sokaklara branda çekmesi nedeniyle çok sayıda aile ilçeden ayrılmayı planlıyor.

Bu durumdan tedirgin olan PKK mensupları ise taşınmak isteyenleri "evlerini yakmak, eşyalarına el koymak ve ölüm" ile tehdit ediyor.

Başka bir yere taşınmak isterken PKK'lıların engeli ile karşılaşan vatandaşlardan Ahmet H, yaptığı açıklamada, yıllardır yaşadıkları ilçeyi bu saldırılar nedeniyle terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Örgüt mensuplarının evlerinin önüne hendek kazdığını ve barikat kurduğunu dile getiren Ahmet H, güvenlik endişesiyle kardeşlerinin okula gidemediğini belirtti.

"Kardeşlik diyorlar, ama kardeşlik adına hiçbir şey göremiyoruz"

Ahmet H, "Evimizi taşımak istedik ama terör örgütü mensupları izin vermedi. Örgüt üyelerinden yüzleri maskeli iki kişi yanımıza gelerek kamyon şoförünü tehdit edip 'aracını yakıp barikat kurarız' dediler. Bana da 'evinizi taşıyamazsınız, eğer taşıdığınızı görürsek evinizi ve kamyonu yakıp buraya barikat kurarız' dediler. Biz de kamyonu 500 metre ilerideki cadde üzerine bırakarak küçük el arabasıyla eşyalarımızı taşımak zorunda kaldık. Eşyalarımızı zor şartlar altında 3 saatte taşımak zorunda kaldık" diye konuştu.

İlçede yaşayanları zor durumda bırakan PKK'lıların amacının, halkı devlete karşı kışkırtmak olduğuna dikkati çeken Ahmet H, PKK mensuplarının, vatandaşlara "biz sizin için savaşıyoruz" yalanını söyleyerek ayaklanma çıkarmak istediğini dile getirdi.

İlçede yaşayan akrabalarının hayatından endişe duyduğunu anlatan Ahmet H, şöyle devam etti:

"Önceleri gece geç vakitlere kadar evimize rahat gidebiliyorduk ama artık akşam saat 16.00'dan sonra Sur ilçesine giremiyoruz. Biz ilçeden ayrıldık ama akrabalarım, arkadaşlarım ve sevdiklerim halen orada. Onları merak ediyoruz. Onlar evlerinden çıkamıyor. 'Kardeşlik' diyorlar ama kardeşlik adına hiçbir şey göremiyoruz. Bunların temel amacı kardeşi kardeşe vurdurmaktır."

"Arkadaşıma engel oldular"

Evini taşımak isteyen bir arkadaşının da PKK'lılarca engellendiğini, eşyalarını kamyona yüklemesine izin verilmediğini kaydeden Ahmet H, "Halkın ilçede kalması örgütün işine geliyor çünkü halk orada olursa polis rahat bir şekilde giremez. Halk olmazsa onlar orada savaşamaz. PKK mensupları halkı canlı kalkan olarak kullanıyor. Sürekli ibadet ettiğimiz camiler bile açık değil. İlçede en az 4 cami kapalı durumda. Kurşunlu Cami'yi yakıp yıkmışlar. Bunları yapanlara Müslüman diyemeyiz" şeklinde konuştu.

Ahmet H, ilçenin bir an önce PKK'lılardan temizlenmesi ve olayların sona ermesi temennisinde bulundu.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir