• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Uzmanlardan kanser hastalarına önemli tavsiyeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanser hastalığına yakalananlara önemli uyarılarda bulunan uzmanlar, kanserli hastaların kalorisi yüksek olan besinleri tüketmesi gerektiğine özellikle de mevsimine göre bol sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Bitlis Devlet Hastanesi'nde görev yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Beyhan Topçu, kanser hastalarının fazla yemek tüketemedikleri için kalorisi yüksek olan besinleri tüketmesi gerektiğini söyleyerek, önemli tavsiyelerde bulundu. 

“Kanser hastaları, doku yıkımı ve kontrolsüz doku yapımından dolayı protein alımını ihmal etmemeleri gerekiyor.” diyen Topçu, “Kanser hastalarının yeterli ve dengeli beslenmeleri çok önemlidir. Kanser hastalığı kontrolsüz doku yapımı ve sürekli bir doku yıkımı olarak geçirilen bir süreçtir ve kronik bir hastalıktır.” dedi.

Kansere yakalanan hastaların dikkat etmesi gereken hususlar hakkında tavsiye ve öneride bulunan Topçu, “Bu süreçte kanser hastaları belli bir besin ölçüsüne göre beslenmesi gerekiyor. Günlük beslenmemizde proteinli yiyeceklere muhakkak yer vermeliyiz. Kanser hastaları mevsimine göre beslenmesi gerekiyor. Kanser hastalarının bağışıklık sistemi hemen hemen çökmüş durumdadır. Bu bağışıklık sistemini güçlendirmek için mevsimine uygun bol sebze ve meyve tüketmeleri gerekiyor.

Topçu, “Kış aylarında zengin olan diğer bir protein kaynağımız da balıktır. Balık bu dönemde taze ve tüketilebilir bir durumda olduğu için haftada 2 gün balık tüketilebilir. Bağışıklı sistemini güçlendirmek için aynı zamanda ceviz, fındık, badem ve omega 3 açısından zengin olan yağ kaynaklarını tüketmemiz gerekiyor. Kanser hastalarının iştahları pek yoktur. Dolayısıyla yeterince yemek tüketmedikleri için özelikle bol kalorili, düşük hacimli besinleri tüketmelidir. Kanser hastaları besin değeri olmayan yiyecekleri tüketmemelidir.”diye önerilerde bulundu.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir