• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
PKK`cı Medyadan Esnafa Komplo
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyarbakır’daki BDP mitinginin ardından yapılan yürüyüşün içinde bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Murat Elibol (21), Bağlar 5 Nisan Mahallesi Lezgin Avcı Caddesi’nin 867. Sokağı’nda infaz edildi.
 
Elibol’un kimin tarafından ve niçin öldürüldüğü henüz kesinleşmediği halde PKK medyası ve PKK’ye yakınlığı ile bilinen Diyarbakır’da yayın yapan bazı haber siteleri ile gazetelerin, masa başında kulaktan duyma söylentileri kurgulayarak olayı İslami camiaya mal etmeye çalışması “kirli tezgâh” olarak yorumlandı.

MAHALLE SAKİNLERİ: MEDYA OLAYI ÇARPITIYOR
Olayın yaşandığı sokakta oturan sokak sakinleri, söz konusu medya organlarının olayı çarpıttığını ifade ederek, “Bizim görgü tanığından aldığımız bilgilere göre, BDP’nin İstasyon Meydanında düzenlediği mitingin ardından bir grup Bağlar ilçesine doğru yürüyüş düzenlemiş. Bağlar 5 Nisan Mahallesi Lezgin Avcı Caddesi’ne geldiklerinde bir kargaşa yaşanmış. Kitlenin içinden çıkan iki kişi 867. Sokağa koşmuşlar.
 
3 kişi de bunları kovalıyormuş. Kaçan iki kişiden biri hızlı koşmuş ve kurtulmuş, ama öldürülen gencin ayağında bot türü bir ayakkabı olduğu için hızlı koşamamış. Ellerini kaldırarak ‘vurma!’ diye bağırdığı duyulmuş ve ardından silah sesi duyuldu” diye konuştu.

UYDURMA HABERLERLE İFTİRA ATIYORLAR
Olayın ardından dedikodu üzerine çalışanları ve akrabalarıyla birlikte gözaltına alındıklarını ifade eden Ensar Market sahibi ise olayın provokasyon olduğunu belirterek şunları söyledi; “Polis, olaydan sonra tüm market çalışanlarını gözaltına alarak ifadelerimizi aldı. Gözaltına alınmamızın sebebi ise daha önce saldırıya uğramamız ve bazı dedikodulardı.
 
Olay işyerimizden 600 metre aşağıda olmuş. Olayın bizim marketimizle hiçbir ilgisi yok. Olayın olduğu yer ile bizim market farklı sokaklarda birbirlerinden uzak noktalarda bulunduğu halde malum medya sözde görgü tanıklarına dayandırdığı ifadede eylemi yapan şahıs olaydan sonra bizim markete gelmiş gibi bir haber yapmış. Bu tamamıyla uydurma ve masa başı yapılan bir iftira haberdir” dedi.

ÇAMUR AT TUTMAZSA İZİ KALIR MANTIĞINI GÜDÜYORLAR
Kendileriyle ilgili yapılan haber ve yorumların tamamıyla maksatlı ve hedef saptırmaya yönelik olduğunu düşündüklerini vurgulayan market sahibi, “Ayrıca işyerimizde güvenlik kamerası var, olayın yaşandığı saatte hepimiz işyerindeydik. Polis o görüntüleri de inceledi. Tabi malum medya olayı bize mal etmeye çalışıyor. Hatta olaydan sonra bir kadının sokak sokak dolaşarak bizi hedef gösterdiğini duyduk. Bu da olayın planlı bir şekilde yapılıp üzerimize atılmak istendiğini gösteriyor.
 
PKK’ya yakınlığıyla bilinen medya ise aynı yönde haber yaparak tamamen kulaktan duyma söylentilerini masa başında kurgulayarak çamur at, tutmazsa izi kalır mantığını güdüyorlar. Bu olayda en ufak bir ilgimiz yoktur, bizlere iftira ediyorlar, provokatörlük yapıyorlar. Bu haberleri yapan gazete ve haber siteleri hakkında suç duyurunda bulunacağız. Bunları yapanları kınıyoruz” şeklinde konuştu.

M. Salih Keskin / doğruhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir