• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Nusaybin`deki olaylara ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde nereden geldiği belli olmayan kurşunlara hedef olan hamile bir kadın hayatını kaybetti, iki çocuğu da ağır yaralandı. Alınan bilgilere göre, Nusaybin Fırat Mahallesi Çağdaş Sokak üzerinde evinin merdivenine çıkan Selamet Y. (45), açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Kadının 10 yaşındaki kızı S.Y. ve 14 yaşındaki oğlu F.Y. de açılan ateş sonucu yaralandı. Ayrıca Hükümet Konağı Caddesi'nde evinin bahçesinde oturan Nusaybinli iş adamı Abdulhakim Aytimur ise sırtına isabet eden şarapnel parçalarıyla yaralandı.

Nusaybin Kaymakamlığı, yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaymakamlık açıklamasında; kamu düzeninin sağlanması, örgüt mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla Cuma günü saat 21.00 itibari ile ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği hatırlatıldı.

Bugün Nusaybin 112 Çağrı Merkezi`ne gelen yaralı vatandaşların olduğu bilgisi üzerine 3 vatandaşın süratle Nusaybin Devlet Hastanesi`ne intikallerinin sağlandığının belirtildiği açıklamada, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen bir vatandaşın yaşamını yitirdiği ifade edildi, diğer yaralıların tedavilerine ise devam edildiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, “Yapılan ilk incelemeler neticesinde hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımızın şarapnel parçalarından dolayı yaralandıkları tespit edilmiştir. Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında ‘Polis tarafından vatandaş katledildi` şeklinde kasıtlı olarak ortaya atılan iddialar tamamen yersizdir. Güvenlik unsurlarınca olayın vuku bulduğu bölgede herhangi bir operasyon yapılmadığı gibi o bölgede herhangi bir güvenlik unsuru da bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın, kasıtlı olarak yapıldığı düşünülen ve manipülasyona açık haberlere itibar etmeyeceğine olan inancımızı paylaşıyor, konuyla ilgili olarak yapılan araştırma ve inceleme sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağını belirtiyoruz.” denildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir