• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
İHO EBRAR Adana`da 40 çocuğu sünnet ettirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Hollanda'da bulunan uluslararası yardım kuruluşu İHO EBRAR ve  Adana`da faaliyet yürüten Umut Der Gıda Bankası, 40 çocuğu sünnet ettirdi.

Adana Umut Der Konferans Salonu`nda gerçekleşen programa; İHO EBRAR`ı temsilen Hollanda`dan gelen Ahmet Bulut`un yanı sıra İlahiyatçı Yazar Mehmed Göktaş, HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, sünnet olan çocuklar ve aileleri ile çok sayıda konuk katıldı.

İlahiyatçı Yazar Veysi Sonkaya`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan sünnet şöleninde açılış ve selamla konuşması yapan Adana Umut Der Başkanı Abidin Serin, kısaca derneklerinin yardım faaliyetlerinden bahsetti. Umut Der olarak Adana`da zengin ile fakir arasında yardım köprüsü olmaya çalıştıklarını ifade eden Serin, bu hayır yolunda çıtalarını daha yukarıya taşımak için destek beklediklerini söyledi.

Düzenledikleri sünnet organizasyonu hakkında bilgi veren Serin, “Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz sünnet organizasyonunda 40 çocuğumuzu uzman doktor ve sağlık ekiplerince sünnet ettirdik. Bu çocukların büyük çoğunluğu uzman ekip tarafından evinde sünnet edildi. Bazı çocukları ise hastanelerde sünnet ettirdik. Bugün itibarıyla sünnet olan çocuklarımızın hepsi sağlıklarına kavuştular, böylelikle toplu sünnet şölenimizi tertipledik.” dedi.

Sünnet olan çocuklara sünnet kıyafetlerinin yanı sıra çeşitli hediyeler takdim edildiğini belirten Serin, bu organizasyonda kendilerine destek sağlayan İHO EBRAR`a teşekkür etti.

Daha sonra konuşan İlahiyatçı Yazar Mehmed Göktaş, Müslüman ailelerin çocuklarına vereceği dini şuur ve eğitimin önemine değindi. Ailesinin yanında İslam`ı öğrenen bir çocuğun, arkadaş çevresini ve etrafını da olumlu etkileyerek davetçi kimliğini etkin olarak yerine getireceğini ifade eden Göktaş, bu konuda anne-babanın üzerine düşen görevleri anlattı.

Çocukların dini gelişimi için yapılması gerekenleri Kur`an- Kerim`den örneklerle aktaran Göktaş, “Hani İbrahim a.s. demişti; ‘Ey Rabbim, şu beldeyi mübarek ve emin kıl ve benim neslimi, benim yavrularımı putlara kul olmaktan muhafaza buyur, koru ya Rabbi.` İşte biz de böyle olmalıyız. İşte bizler de evlatlarımıza, yavrularımıza musallat olan küfür ve şirk güçlerini çok iyi bilmeliyiz ve bu konuda titiz olup onları korumalıyız.” diye konuştu.

“Çocuklarımızı bekleyen en büyük tehlikeye dikkat”

Müslümanların evlatları konusunda uyanık olmaları gerektiğinin altını çizen Göktaş, “Bizim çocuklarımızı dışarıda bekleyen tehlike sadece terbiyesizlik, ahlaksızlık tehlikesi değildir. Bizim çocuklarımızı bekleyen en büyük tehlike dinsizlik tehlikesidir. Benim yavrum âlemlerin Rabbi olan Allah`ın mı kulu olacak, yoksa tağutların, zalimlerin, putların, şunun-bunun mu kulu olacak? Bugünkü tehlike budur.” diyerek çocuklarımızın sadece Allah`a kul olması için gayret göstermemiz gerektiğini kaydetti.

Son yıllarda açılan medreselerde eğitim gören kız-erkek gençlerin aldıkları dini eğitim ve terbiyenin kendilerini çok sevindirdiğini söyleyen Göktaş, burada yetişen gençlerin hepsinin tam donanımlı birer tebliğci olarak İslam`a hizmet edeceklerini dile getirdi.

İHO EBRAR`ı temsilen Hollanda`dan gelerek sünnet şölenine katılan Ahmet Bulut, 40 çocuğu sünnet ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bu tür organizasyonlara devam edeceklerini ifade eden Bulut, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından sünnet şöleni, Umut Der binası önünde seslendirilen ilahi ve ezgiler ile devam etti. Etkinliğe katılanların halay çektiği program, yapılan kapanış duası ile sona erdi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir