• DOLAR 32.593
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.184
  • ...
Engellilerin trafik ve kaldırım sorunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan engelli vatandaşların trafik ve kaldırım sorunu çilesi bitmek bilmiyor. Engelliler özellikle trafik ışıklarından geçerken ve kaldırımlarda engelliler için yapılan bölümlere araçların park edilmesi nedeniyle ölümle burun buruna geliyor.

İlke haber Ajansına (İLKHA) sıkıntılarını anlatan engelliler yetkilere bir an önce sorunlarını gidermesi talebinde bulundular.

Özellikle uluslararası tarihi İpekyolundaki Dedeman kavşağında engellilerin geçerken çok sıkıntı çektiklerini dile getiren Kızıltepe Engelliler Derneği Başkanı Türkan Yılmaz, 2 ay içerisinde 3 arkadaşlarının kaza geçirdiğini ifade ederek ölümlerin yaşanmaması için yetkililerin seslerini duymasını istedi.

“En büyük sorunumuz İpekyolunda karşıdan karşıya geçmektir”

Yılmaz, “Tekerlekli sandalye ve akülü arabalardaki arkadaşlarımız kırmızı ışıklarda ve özellikle de İpekyolunda karşıdan karşıya geçerken büyük sıkıntı çekiyorlar. Bazen kırmızı ışıkların çalışmaması büyük sıkıntılara neden oluyor. Normal bir vatandaş bile karşıdan karşıya geçmekte zorlandığı durumlarda engelliler nasıl karşıdan karşıya geçebilir. En büyük sıkıntımız malum Kızıltepe`nin trafiği.” diyerek dert yandı.

“2 ay içerisinde 3 arkadaşımız kaza geçirdi”

Ölümlü kazaların yaşanmadan önce tedbir alınmasını isteyen Yılmaz, “Yetkililerden isteğimiz, başka engellilerin kaza veya ölümüne sebep olmadan engelliler için bir şerit veya yeni bir yol yapılmasıdır. Son iki ay içerisinde 3 engelli arkadaşımız kaza geçirdi. Kaldırımlar zaten uygun değil bir de kaldırımlarda arabalar park ediliyor. Böyle olunca engellilerimiz caddenin ortasından gitmek zorunda kalıyor.” diye serzenişte bulundu.

“Belediyenin engellilere karşı daha duyarlı olması lazım”

Son olarak yetkililere çağrıda bulunan Yılmaz, “Kaldırımlarda engelliler için yapılan bölümlerde arabalar park ediliyor. Belediye çalışmalarında bu bölümlere iki tane duba yerleştirse arabalar park edilmez. Özellikle belediyenin engellilere karşı daha duyarlı olmasını istiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz. Lütfen birileri sesimizi duysun artık arkadaşlarımız kaza kurbanı olmasın.” dedi.

Engelli vatandaşlardan Esma Aba ise, “Yaklaşık 10 dakikadır bekliyorum. Geçecek yerimiz yok kaldırımdan geçeceğimiz yer yok. Biz engelliler son derece mağduruz. Ne yapalım ki bizi dinleyecek, kale alacak kimse de yok.” diye duyarsızlığa tepki gösterdi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir