• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
Camii hoparlöründen PKK marşı çaldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından ilçede uygulanan sokağa çıkma yasağı 2`inci gününe girdi. İlçenin bazı bölgelerinden patlama sesleriyle berber siyah dumanlar göğe yükseliyor. Kantar Kavşağı`nda ise bir TIR`ın yakıldığı öğrenildi.

Polis ekipleri, Yeni Turan Mahallesi ile Sakarya Caddesi`nden girerek hendek ve barikatları kapatmaya başladı. Görgü tanıkları, Polis ve Jandarma Özel Harekat birliklerinin Çağ Çağ Caddesi ile eski hastane bölgesinden Abdulkadir Paşa ve Fırat mahallelerine girmeye çalıştığı aktardı.

Hendeklerin kapılması sırada meydana gelen patlama ve çatışmalarda şuna kadar 5 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar, 112 Acil Servis ambulanslarıyla Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada Fırat ve Abdulkadir Paşa mahallerindeki camilere giren PKK`liler, cami hoparlöründen PKK marşları çalıyor. Camide çalınan marşları bölgedeki vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedilerek sosyal paylaşım siteleri üzerinden duyuruldu.

Sokağa çıkma yasağının başladığı Cuma gününden beri bazı mahallelere elektrik ve su verilemediği öğrenildi.

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından ilçede artan olaylar nedeniyle bozulan huzur, güven ve asayiş ortamının tekrar tesis edilebilmesi için, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili hükümleri gereğince Abdülkadirpaşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Dicle Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Yenituran Mahallesi Yeşilkent Mahallesi, Mor Yakup Mahallesi, Zeynelabidin Mahallesi, 8 Mart Mahallesi, Gırnavas Mahallesi, Devrim Mahallesi, Selahaddin Eyyubi Mahallesi, İpekyolu Mahallesi ve Barış Mahallesi'nde, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 13 Kasım 2015 Cuma günü, saat 21.00 itibari ile geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir