• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Erdoğan-Obama görüşmesi sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye`nin dönem başkanlığında ve ev sahipliğinde gerçekleyen G-20 Liderler Zirvesi için Antalya`ya gelen ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi.

Regnum Otel`de gerçekleşen görüşmedeki Türk heyetinde; Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın ile Milletvekilleri Berat Albayrak ve Binali Yıldırım hazır bulundu.

Bir saatten fazla süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen iki lider, Suriye meselesi ve bu konuda atılacak adımları görüştü.

Paris`teki saldırıları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'ne belirlenen başlıklar altında devam edileceğini belirterek, “G20 Zirvesi'nde gerek iklim değişikliği, gerek mülteci meselesi, finansal, ekonomik gelişmeleri de değerlendireceğiz.” dedi.

“Terörün dini, ırkı, milleti, vatanı yoktur. Paris'teki de, Ankara'da, Antep'te, Diyarbakır'da, Suruç'ta olduğu gibi kolektif bir terörün karşısında kaldık.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de IŞİD`le olan gelişmeyi de görüştüklerini söyledi.

Koalisyon güçleri noktasında bundan sonra atılacak adımları da değerlendirdiklerini ifade eden Erdoğan, stratejik ortaklar olarak bundan sonraki süreçte dünya barışı için dayanışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Obama: Türkiye-Suriye sınırındaki gelişmeleri görüştük
ABD Başkanı Barack Obama ise, Viyana`daki Suriye görüşmelerini ve Türkiye-Suriye sınırındaki gelişmeleri görüştüklerini söyledi.
G20`nin küresel ekonomik konuları konuşmak için platform olduğunu dile getiren Obama, Zirve`de Fransa'nın yaşadığı saldırıların da görüşmelere dahil olacağını açıkladı.
Ankara'daki saldırıda olduğu gibi Fransa'daki saldırıların da bütün insanlığa karşı yapılmış saldırılar olduğunu ifade ederek “Başkan Hollande'a da söylediğimiz gibi, Fransa'nın arkasındayız, elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Türkiye`nin, hem Suriye, hem Irak'ta IŞİD'le savaşma konusunda önemli koalisyon ortağı olduğunu belirten Obama, şunları söyledi: “NATO müttefiki olarak, Türkiye çok önemli bir ortak olmuştur, Suriye'deki ortamı da gidermek için ortak olmaya devam etmektedir.

Çok önemli toplantılarımız oldu. Türkiye-Suriye sınırındaki gelişmeleri görüştük. Viyana'daki görüşmelerden bahsettik. Hem Ankara, hem Paris'teki IŞİD saldırılarını nasıl engelleyeceğimizden bahsettik. IŞİD tehdidiyle nasıl başa çıkabileceğimizi konuştuk.”

Türkiye`nin, çoğu Suriye halkından olmak üzere 2 milyonu aşkın mülteciyi barındırdığını ve bunun çok ağır bir yük olduğunu ifade eden Obama, bu yükün nasıl hafifletilebileceğini de ele aldıklarını söyledi.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir