• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
Batman müftüsü değişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Müftüsü Hasan Çağlar’ın 29 Mayıs Cuma günü Resmi Gazete’de yayımlanan kararla başka bir göreve atanmasıyla boşalan Batman İl Müftülüğüne Kayseri Talas ilçe Müftülüsü Turgut Erhan atandı.

Müftü Turgut Erhan, 1969 yılında Akdağmadeni’nde doğdu. Çiçekli Köyü İlkokulu’ndan mezun olan Yozgat İmam-Hatip Lisesinde bir yıl, Sorgun İmam-Hatip Lisesinde iki yıl okuduktan sonra, Ankara-Mamak İmam-Hatip Lisesinden 1990 yılında mezun oldu. Aynı yıl Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girerek 1995 yılında mezun oldu. İlahiyat Fakültesinde öğrenciyken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu İmam-Hatiplik sınavını kazanarak, 1991 yılı başından itibaren Kayseri-Hacılar Karpuzsekisi Köyü Gerbula Çiftliği Camii İmam-Hatibi olarak göreve başladı. Ardından Kayseri-Hacılar Merkez Armutluk Camiinde görev yaptı. Askerliğini İzmir Narlıdere’de tamamladı.

1997 yılında Konya Dini Yüksek İhtisas Merkezi sınavını kazanarak, Konya il merkezine Din görevlisi olarak atandı. Bu görevde iken Konya merkez camilerinde merkez vaizi olarak görev yaptı. Kısa sürelerle de olsa Van ve Manisa’da da geçici merkez vaizliklerinde bulundu. Konya Dini Yüksek İhtisas Merkezinden mezun olduktan sonra 1999-2003 yıllarında Şırnak-Güçlükonak İlçe Müftülüğü yaptı. Ardından Hollanda-Alkmaar da Din Görevlisi olarak bulundu. Yurtdışı görevi dönüşü bir süre Kayseri Merkez Vaizliği yaptı. Kayseri Merkez Vaizi iken aynı ilin Yahyalı ilçesine Müftü olarak atandı. Burada 2007-2011 yılarında görev yaptıktan sonra Talas ilçesine atandı.

Birçok Konferans, Panel ve Seminerlerde konuşmacı olarak görev aldı. Mahalli gazetelerde makaleleri yayımlandı, yazılar yazdı. Ulusal ve yerel kanallarda konuşmalar yaptı ve halen yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk babası olan Erhan, 2011 yılında Talas ilçe Müftülüğü görevine başladı ve Batman İl Müftülüğü görevine atandı. (M. Sait Çelik - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir