• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 12 Aralık 2011 Pazartesi günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Olay Gazetesi: Genç Kültür Camii`ne 100 Bin TL Ödenek
AK Parti Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz`ın da desteğiyle Diyanet İşleri Başkanlığı`na yapılan ödenek taleplerinin olumlu neticelendiğini bildirdi.

Kültür Mahallesi`nde 3 deprem görüp 2 yangın yaşayan ve ihtiyaca cevap veremez duruma geldiği için yıkılıp yeniden inşa edilmekte olan 512 metrekare alan ve Bin 600 cemaat kapasitesine sahip Kültür Camii için 100 bin TL ödenek aktarıldığı bildirildi.

Bingölün Sesi Gazetesi: Gurbetçilerden depremzedelere yardım
Van`da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem, Bingöllülere 2003`ü yeniden yaşattı. 2003 yılında 6.4 büyüklüğündeki depremle sarsılan Bingöllüler, Van`da meydana gelen depremin ardından depremzedeler için yardım yarışına girdi.

Depremin ilk gününden itibaren Van`a yardım ulaştırmaya başlayan Bingöllüler, birçok aileyi de kendi evlerinde barındırmaya başladı. Bu yardım kervanına Almanya`da yaşayan Bingöllü hemşerilerimiz de duyarsız kalmadı. Almanya`daki Bingöllüler ve çevre illerdeki gurbetçiler topladıkları yardımları hemşerimiz Adil Şanlı`nın aracılığıyla depremzedelere dağıtılmak üzere Bingöl`e gönderdi. Şanlı, Van`dan gelen depremzedeleri, Uydukent Mahallesi Muhtarı Ahmet Başbayandur`un yardımıyla tespit ederek, maddi katkıda bulundu.

Bingöl Kent Haber Gazetesi: "Akademisyenim ticaretle hiçbir bağım yok"
Media-Saturn Türkiye CEO`su Nuri Topatan`ın önceki gün düzenlediği basın toplantısında, "Bingöl`den bir milletvekili aradı. `Güzel bir yerim var. Mağaza açmak için franchise verir misiniz?` diye sordu. Ben de `böyle bir yaklaşımımızın olmadığını` söyledim" açıklamasına AK Parti Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş`tan yanıt geldi.

Prof. Dr. Eşref Taş, Topatan`ın bu açıklamasıyla ilgi olarak töhmet altında kaldığını, bu iddiayla hiçbir alakası olmadığını söyledi.

Taş: "Bu iddiayla ilgim yok, kimseyi aramadım. Ben akademisyenim ticaretle zaten hiçbir bağım yok, söz konusu arkadaşı tanımıyorum" dedi.

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Trafik Kazası. 1 ölü 13 yaralı
Erzurum`dan Bingöl istikametine doğru seyir halindeki minibüs, Bingöl-Karlıova yolu hacılar Köyü mevkiinde uçuruma yuvarlandı. Kazada 1 kişi ölürken 13 kişi yaralandı.
 
(Ali Yıldırım - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir