• DOLAR 32.589
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2496.886
  • ...
Ağrı`da İslami İlimler Fakültesi inşaatı tamamlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erzurum karayolundaki boş arazi üzerine ilk harcın konulmasının üzerinden henüz 7 yıl geçmesine karşın fiziki yapılanmasını tamamlama noktasına gelen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde yapımı devam eden inşaatlarda artık sona yaklaşılıyor. 17 bin 595 metrekarelik alanı ile Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük ve kapsamlı Kongre ve Kültür Merkezi olma özelliğine sahip inşaatın büyük bir bölümü tamamlandı.

İshak Paşa Sarayı dış ölçü ve görünümüne sahip merkezin inşaatında sona yaklaşılırken yine merkezi yerleşkede yapımı devam eden Selçuklu mimarisi özelliklerini taşıyan İslami İlimler Fakültesi ile Meslek Yüksekokulunun inşaatları da hızla yükseliyor.

İhalesi tamamlanan yarı olimpik yüzme havuzu kompleksinin temeli atılırken, inşaat tamamlandığında komplekste fitness ve bowling salonu ile fin hamamı ve sauna yer alacak.

Öte yandan iç ve dış mimarisi ile dikkat çeken Nurettin Atmaca Üniversite Camisinin revaklarının yapımı tamamlanırken, kubbe ve minarelerde yapılan ışıklandırma camiye ayrı bir güzellik kattı.

Merkezi yerleşkedeki yapılaşmanın yanı sıra ilçelerdeki inşaatlarda çalışmalar devam ediyor. Tamamlanan Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu inşaatının yanı sıra Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesinin dekanlık binası da hizmete hazır hale getirildi. Patnos'taki fakültenin derslik inşaatlarında sona yaklaşılırken, inşaatı ve çevre düzenlemesi tamamlanan Taşlıçay Nurali Turan Meslek Yüksekokulunda eğitim öğretime başlandı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir