• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
Erdoğan L20- B20 ana oturumunda konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, B20 ve L20'nin, bazı G20 liderlerinin de katıldığı "Büyüme ve İstihdam İçin Daha Kapsamlı Bir Çerçeve" başlıklı ana oturumunun açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Terör eylemlerine baktığımızda bir kıskançlığın olması söz konusu mudur? Terörün temelinde finans dünyasının kıskançlığı mı var? Fakirlik veya işsizlik acaba buralara dayanıyor mu? Dünyadaki işsiz gençler eğer müteşebbis olacaksa acaba finans dünyası yeteri kadar desteği veriyor mu, verebiliyor mu?

KISKANÇLIĞI ORTADAN KALDIRABİLİRİZ

- Türkiye'de bir genç veya kadın yatırım yapacaksa devlet destekli bir teşvik var. Özellikle de dünyadaki sermaye çevresini iş veren çevrelerini bu noktada biraz daha ellerini açacak olurlarsa öyle zannediyorum ki teröründe dünyada belini birlikte kırabiliriz. Aynı zamanda dünyadaki fakirliği de giderme imkanımız olabilir. Ve bu kıskançlığı da ortadan kaldırma şansını yakalayabilir.

- Yatırımlar konusunda acaba dünyada kamu veya özel sektörün dayanışması nasıl olacak? Biz dünya olarak 100 trilyon dolar harcamayı ön görüyorsak burada bana göre özellikle bioti sistemi önem arz ediyor. Biz Türkiye olarak 12 yıl içerisinde bunun çok faydasını gördük.

GÜZEL GÜZEL TOPLANIP KAHVEMİZİ İÇİP DEĞILMAYALIM

- Türkiye az gelişmiş ve gelişmiş ülkelere bir örnektir. Bir diğer adım da uygulamadır. Bu konuşulanlar uygulama noktasında ne durumda? G20 sekretaryası bunu sürekli olarak yakın takipte götürmeli. Bu iş yürüyor mu? Yürümüyor mu? Eğer yapılan uygulamalar netice veriyorsa başarıya gidiyoruz. Ama bu uygulamaları biz gerçekleştiremezsek otururuz güzel güzel konuşuruz. Kahvemizi içeriz, yemeklerimizi yeriz. Böyle güzel yerlerde de toplanırız. Ondan sonra dağılır gideriz. Ama artık dünya dağılma noktasında değil, netice alma noktasındadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 kapsamında iş dünyasının sorunlarının görüşüldüğü forumda, dünyadaki işsizlik sorununa değinen Erdoğan, "Finans çevreleri elini açarsa, terörün belini kırarız" ifadelerini kullandı.

TÜSİAD ÜYELERİNİN YÜZÜ ASILDI: AZ KAZANMAYI ÖĞRENİN
Erdoğan yaptığı konuşmada iş insanlarına seslenerek "Kazancınızdan daha az kazanmasını öğrenin, parayı çok çalışan insanlarla paylaşın, kefenin cebi yok, hiçbirimiz diğer tarafa bir şey götüremiyoruz" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

"HEPİMİZ ÖLÜP GİDECEĞİZ"
Özellikle çok çok teşekkür ederim, eğer arkadaşlarım bana yanlış rakam vermediyse, şuanda Avrupa'da asgari ücretin 200 Euro olduğu tespittir. Bu Avrupa'nın nereden nereye geldiği için önemli. Türkiye'de ise, bu rakam bin 300 lira olacak. Fakiri tahrik etmeyelim, hepimiz bir arada yaşayalım. Hepimiz ölüp gidiyoruz, paralar bizimle birlikte gidiyor mu? Gitmiyor. O zaman neden bunu paylaşmayalım. Aslolan budur. Bunu başarmamız lazım.

AJANSLAR

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir