• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
"İş güvencesi kırmızı çizgimizdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı ve Memur-Sen Şanlıurfa Temsilcisi İbrahim Coşkun, son günlerde bazı milletvekillerince yapılan iş güvencesinin tartışmaya açılmasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili şube binasında basın açıklaması düzenleyen Coşkun, iş güvencesinin kamu görevlilerinin kırmızıçizgisi olduğunu söyledi.

“İş güvencesi Memur-Sen ve bütün kamu görevlilerinin kırmızı çizgisidir.” diyen Coşkun, “Kamu görevlilerinin bu kırmızı çizgisinin erozyona uğratılmasına, aşılmasına, etrafından dolanılmasına asla müsaade etmeyiz. Bu kapsamda, henüz hükümet dahi kurulmamışken, iktidar partisinin bazı milletvekillerince yapılan iş güvencesinin tartışıldığı, tartışılacağı ya da sona erdirileceği algısı uyandıracak kavramlarının kullanılması, açıklamaların yapılması, çalışma hayatının ve toplumsal barışın dinamitlenmesidir. Kamu görevlilerinin ve toplumun huzurunu bozacak benzeri açıklamalardan bu çerçevede vazgeçilmelidir.” diye konuştu.

Kamu görevlilerinin iş güvencesini tartışmaya açmayı doğru bulmadıklarını belirten Coşkun, “Bu kapsamda, 64. Hükümetin programında kamu görevlilerinin iş güvencesinin tartışılmayacağına dair teminata kesin bir ifadeyle yer verilmelidir. Aksi takdirde, çalışma barışının ve toplumsal huzurun bozulmasının zemini oluşturulacaktır ki, bu da ‘Yeni Türkiye` hedefinden uzaklaşma anlamına gelecektir.” dedi.

İktidarın hedefinin iş güvencesini kaldırmak değil güçlendirmek olması gerektiğini ifade eden Coşkun, şöyle devam etti: “Kamu personel sistemi, iş güvencesi temelinde kadrolu istihdam odaklı, kamu görelilerine güveni esas alan anlayışla kariyer ve liyakat odaklı olarak güçlendirilmelidir. Kamu hizmetleri alanında asli ve süreklilik niteliğinde asıl, geçici faaliyet kurgusunun istisna olduğu anlayışıyla geçici personel ve sözleşmeli personel istihdamına kısmen yer verilmeli, kamu hizmetleri alanında taşeron çalıştırma uygulamalarına bütünüyle son verilmelidir.” (Ramazan Casuk- Mehmet Demir-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir