• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
Türkiye`de en çok doğum Diyarbakır gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu ve Güneydoğu Bölgesinin en büyük kadın doğum hastanesi olan ve 454 yataklı kapasiteye sahip Diyarbakır Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde son iki yılda Türkiye`de en çok doğum gerçekleştirildi.

2008 yıllında hizmete giren Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 454 yatak kapasitesiyle 27`si doğum, toplam 111 doktorla kendi alanında Doğu ve Güneydoğu Bölgesinin en büyük hastanesi olarak çevre il ve ilçelere de hitap ediyor.

Özellikle son aylarda yaşanan şiddet olayları nedeniyle Diyarbakır`ın bazı ilçeleri başta olmak üzere çevre illerdeki hastalarda hastaneye akın ettiğinden yıllık 24 bin doğumla Türkiye`de en çok doğum gerçekleştiren hastane unvanına sahip oldu.

Hastanede 9`u kadın, 18`i erkek olmak üzere toplamda 27 kadın doğum doktoru görev yaparken, hastalar ise daha çok bayan doktora ihtiyaç olduğunu belirterek, gün içerisinde bayan doktor sayısının çok az olduğunu, bundan dolayı bu sayının artırılmasını istediler. (Yunus Sırat-Mustafa Kaynak - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir