• DOLAR 32.589
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2507.64
  • ...
BU NE CÜRET!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER /HABER MERKEZİ

HDP/PKK`nin İslâm düşmanlığı her alanda baş göstermeye başladı. Daha önce Cizre ve Diyarbakır`da çarşafa zincir vurarak sergileyen Peygamber Efendimize hakaret içerikli karikatürleri billboardlardan yayınlayan HDP`nin son hezeyanı bu kadar da olmaz dedirtti. Diyarbakır`da belediyenin bazı otobüs şoförleri çarşaflı oldukları gerekçesiyle kadınları otobüse almamaya başladı.

Her fırsatta İslâm`a ve İslami değerlere hakaret eden HDP zihniyeti son dönemlerde bu hakaretlerine hız verdi. Cizre ve Diyarbakır`da çarşafı zincire vurarak çarşaflıları köle sayarak hakaret eden HDP cenahı geçtiğimiz günlerde de Diyarbakır`da Peygamber Efendimize hakaret eden karikatür afişleri astı. Tüm bunlarla da yetinmeyen HDP`nin belediye otobüsleri Diyarbakır`da çarşaflı oldukları gerekçesiyle durakta bekleyen kadınları otobüse almadı. Bu olayın defalarca tekrarlanması, kamuoyunda, çarşaflıların otobüse alınmaması çirkinliğinin bireysel olmadığı yorumlarına neden oldu

HDP`nin İslâm düşmanlığı dosyası epey kabarık

HDP SİLOPİ`DE ÇARŞAFI ZİNCİRE VURDU

HDP öncülüğünde Şırnak`ın Silopi ilçesinde düzenlenen etkinlikte skandal bir etkinliğe imza atıldı. HDP öncülüğünde Silopi`de düzenlenen etkinlikte tesettürün sembollerinden çarşafa zincirler vuruldu. HDP`liler, bölgenin tamamına yakını inançlı olan ve halkın geleneği ile özdeşleşmiş olan çarşafı ve onu kullananları rencide etti. Kadına yönelik şiddeti protesto etkinliği adı altında, çarşaf ve tesettür, kadına yönelik kölelik simgesi olarak kullanıldı. Etkinlikte, çarşaf giydirilen bazı göstericiler ellerindeki zincirlerle önlerindeki erkeklere bağlandı. Çarşafın kadını köleleştiren bir giysi olduğu iddia edilen etkinlikte, bölgede yaşayan ve dini inancı gereği milyonlarca çarşaflı kadına aleni bir şekilde hakaret edildi.

HDP DİYARBAKIR BELEDİYESİ ÇARŞAFA ZİNCİR VURARAK SERGİLEDİ

Diyarbakır`da HDP`li büyükşehir belediyesinin desteklediği ‘Kürdistan Sergisi`nde, zincir vurulan 6 çarşaflı kadın galerinin ortasına oturtuldu. Çarşaflı kadınların aşağılayıcı bir şekilde gösterilmesi büyük tepki aldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Sümerpark Amed Sanat Galerisi`ndeki sergiye katıldı. Kışanak`ın eserleri incelediği sırada çarşaf giydirilen veya çarşaflı olan altı kadının zincir vurularak galerinin ortasında “sanatseverlerin” beğenisine sunulduğu görüldü. IŞİD`in Ezidi ve Kürt kadınları köle pazarında sattığını anlatan sergi, çarşaflı kadınları aşağılayıcı bir şekilde gösterildiği için sosyal medyada büyük tepki çekti.

HDP`NİN AFİŞİ PEYGAMBERE HAKARET AFİŞİ ÇIKTI

HDP`nin Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından Diyarbakır`ın sokaklarına billboard olarak asılan afişin Peygambere hakaret edilen karikatürlerden biri olduğu ortaya çıktı. Sözde kadın ölümlerine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Yenişehir Belediyesi “Şiddet şiddeti doğurur” sloganıyla kentin en işlek yerlerine afişler astı. Fakat o afişlerden biri var ki sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Çünkü asılan afişlerden biri dünya çapında büyük protestolara neden olan Peygamber Efendimize hakaret karikatürüydü.

DİYARBAKIR`DA BELEDİYE OTOBÜSLERİ ÇARŞAFLI YOLCULARI ALMIYOR

Diyarbakır`da çarşaflı kadınlar, Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma yapan otobüslerinin kimi şoförleri tarafından araçlara alınmıyor. Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtinde çarşaflı kadın yolcular, el kaldırdıkları otobüsün şoförünün kasıtlı olarak durmadığını ve bu gibi tavırlarla sıkça karşılaştıklarını belirttiler.

ÇARŞAFLI OLDUĞUMUZ İÇİN KİMİ OTOBÜS ŞOFÖRLERİ BİZİ ARAÇLARA ALMIYOR

Çarşamba günü pazardan döndükten sonra belediyeye ait olan otobüse binmek için ellerini kaldırdıklarını belirten mağdur Seniha P, “Çarşaflı olduğumuz için kimi otobüs şoförleri bizi araçlara almıyor. El kaldırdığımızı gördükleri halde durmuyorlar. Evimize yakın otobüs veya minibüs durağı olmadığı için bize çok uzakta olan durağa gitmek zorunda kalıyoruz. Allah`ın emri doğrultusunda İslâmi bir hayat yaşamaya çalışıyoruz. Tesettürümüz çarşaf olduğu için bize bu şekilde davranıyorlar. Bu tür tavırlarla sık sık karşılaşıyoruz.” diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.

BU ZİHNİYET DAHA ÖNCELERİ FARKLI ALANLARDA ÇARŞAFA HAKARET ETTİ

Olayın mağduru olan diğer bir yolcu Özlem K. ise semt pazarından dönerken kendilerinden önce çocuklar için otobüsün durduğunu ama kendileri el kaldırınca geçip gittiğini söyledi. Çarşaf giydikleri için sürekli belediye otobüslerinin şoförleri tarafından mağdur edildiklerine dikkat çeken Özlem K, “Neden bize böyle yapıyorlar. Allah`ın emrine uymamız, çarşaf giymemiz suç mu? Bize karşı sürekli aynı tavır içine giriyorlar. El kaldırıyoruz durmuyorlar. Aynı şoförler bizim dışımızda aynı yerde herkesi otobüse alıyorlar. Ama bizi gördüklerinde durmuyorlar. Bu zihniyet daha önceleri farklı alanlarda çarşafa hakaret etti. Bizim giyindiğimiz çarşafa karşı düşmanlıkları da oralardan geliyor. Bizi mağdur edenleri Allah`a havale ediyoruz.” diye konuştu.

Başta kadına yönelik şiddet olmak üzere benzeri konularda çeşitli aktiviteler yaparak kadınların yanında olduğunu iddia eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nin bünyesinde yaşanan bu tür skandallar, söz konusu olaylar sebebiyle samimiyetlerini sorgulanır kılıyor. Belediyenin hizmet sunumlarında kadınlara, giysilerine göre muamele edilmesi, özellikle de tesettürlü-çarşaflı kadınlara yönelik çifte standart uygulanması, halkın tepkisini çekiyor. Yaşanan bu olay karşısında Belediye yetkililerinin nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu oldu.

TÜYAP`TA ÇARŞAF ÜZERİNDEN İSLÂM`A HAKARET

TÜYAP`ın İstanbul Kitap Fuarı ile birlikte ev sahipliği yaptığı İstanbul Sanat Fuarı`nda ressam Gökhan Aslan, çekilen acıları simgeleme bahanesiyle çarşaf üzerinden İslâm`a hakaret etti. Aynı skandal HDP`li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nde de yaşanmıştı.

ÇARŞAFLI KADINLARA ZİNCİR VURUP SERGİLEDİLER

Çarşaf giydirilen beş kadının zincir vurularak galerinin ortasında sergilendiği ve bu rezalete de ‘sanat` denildiği görüldü. Gökhan Aslan`ın hazırladığı bu görüntüler sosyal medyada büyük tepki görürken, İslâm`a hakaret olarak değerlendirildi.

HDP`Lİ DİYARBAKIR BELEDİYESİ`NDE DE AYNI SKANDAL YAŞANMIŞTI

2015 yılının Şubat ayında da Diyarbakır`da HDP`li büyükşehir belediyesinin organize ettiği Uluslararası Kürdistan Sanat Buluşması kapsamında açılan Kürdistan Sergisi`nde de bu skandal gösteri sergilenmişti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da sergiye katılmıştı. Fuardaki saygısızlığa imza atan sözde sanatçılar, geçtiğimiz Şubat ayında HDP`li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nin organize ettiği  “Uluslararası Kürdistan Sanat Buluşması” kapsamında düzenlenen sergide de, Belediye Başkanı Gültan Kışanak`ın sergiyi gezdiği esnada yine aynı saygısızlığa imza atmıştı. Tepkilere neden olan hadise sonrası Kışanak, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamış, sözde sanatçı Gökhan Aslan ise aldığı tepkiler üzerine kendisini çarşaflı ve ellerinden zincirlenmiş kadınlarla IŞİD tarafından kaçırılan ve köle pazarlarında satılan kadınların temsil edilmeye çalışıldığını söyleyerek savunmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir