• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ez-Zehhar: “Kudüs İntifadası İşgal Rejiminin Yıkılışını Haber Veriyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahmud Ez-Zehhar, Kudüs İntifadası'nın işgal rejiminin yıkılışına hazırlık yaptığını belirterek, Batı Yaka ve Kudüs halkının suskunluğuna umut bağlamanın boş olduğunu söyledi.

Mahmud Ez-Zehhar yaptığı açıklamada, “Yabancılar Mescidi Aksa`ya girmelerine izin vermeyeceğiz. Çünkü Yahudilerin önce ziyaret ederek, ardından Mescidi Aksa'da haklarının olduğunu iddia ederek işi oldu bittiye getirmek istiyorlar. Amaçları bundan sonra da Mescidi Aksa`yı yıkıp yerine iddia ettikleri heykeli dikmektir” dedi.

İnsanların intifadanın gücünü ve boyutunu küçümsemelerini eleştiren Ez-Zehhar, bunun kelimenin tam manasıyla intifada olduğunu; hedef, amaç ve özleminin olduğunu ifade etti.

İşgal rejiminin Mescidi Aksa`yı bölme planının fazla tepkiyle karşılanmayacağını tahmin ettiğine dikkat çeken Ez-Zehhar, ancak bu kirli plana karşı Filistin halkının baş kaldırdığını ve Aksa`yı savunmak için meydanlara indiğini kaydetti.

Ez-Zehhar, Batı Yaka halkının oturduğunu, geri kaldığını, olup bitene karşı susacağını düşünen, aşağılanmayı kabul edeceğini ve Oslo`yu içselleştirdiğini düşünenlerin yanıldığını belirterek, direnişin sadece top ve füze olmadığını, birçok çevreye rağmen intifadanın silahlı direnişe dönüştüğünü hatırlattı.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir