• DOLAR 32.599
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2411.79
  • ...
Uzmanlardan `Kahvaltıyı ihmal etmeyin!` uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Devlet Hastanesi`nde  Diyetisyelik görevini sürdüren  Enes Fırat, gelişim çağındaki çocuklar için kahvaltının çok önemli olduğunu vurguladı.

Bitlis Devlet Hastanesi Diyetisyeni Enes Fırat, gelişim çağındaki çocuklar için kahvaltının çok önemli olduğunu vurguladı. Fırat, sabah erken okula giden çocuklar için kahvaltının çok önemli etken olduğunu söyledi.

Çocukların, kahvaltı yapmama alışkanlığından bir an önce vazgeçmeleri gerektiğini belirten Fırat, şu bilgileri verdi: “Çocuklar için en büyük ve en önemli öğünlerden biride kahvaltı yapmasıdır. Çocuğa kahvaltı yerine poğaça ve simit vermek yanlıştır. Çocuğa kahvaltıda peynir, yumurta zeytin ve ceviz verilmelidir.” dedi.

“Çocuklar okula gitmeden kahvaltılarını yapsınlar” diyen Fırat, “Çocuklar büyüme çağında  olduğu için demir eksikliği görülebilir. Her gün bir yumurta yemesinde fayda vardır. Aileler çocuklarına sabah ceplerine para vermekten ziyade, evde kahvaltılarını yaptırsınlar. Kahvaltı simit ve poğaça değildir. Öğle okula giden çocukların da sabah kahvaltılarını yapması gerekiyor. Ayrıca öğle yemeği yedikten sonra okula gitmelidirler.  Çocuklar için protein önemlidir. Çocukları abur çuburlardan uzak tutmak gerekiyor. Cips ve çikolatayı çocuklara ödül olarak vermemek gerekir. Çocuklara sabah kahvaltıda çay  yerine süt veya sıkma meyve suları verilebilir. Çocuklar kepekli ekmek tüketmesinler. Beyaz ekmek tüketsinler.” uyarısında bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir