• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Gaziantep'te evlilik okuluna katılan kursiyerlere sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediyesi tarafından 2009 yılında başlatılan ‘Evlilik Okulu’ projesi kapsamında bugüne kadar 7 bin 50 kişiye kurs verildi. Evlilik Okulu’na katılarak hiç aksatmadan başarıyla tamamlayan 150 çifte, dün akşam yapılan törenle sertifika verilirken, yeni çiftlere de çamaşır makinesi hediye edildi.

Şahinbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreni öncesinde Çeled Uşaklar tiyatro grubu tarafından sergilenen  ‘Evleniyk Tama Yorum’ isimli skeç izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Törende konuşan Milletvekili Koçer, bu tür projelerden büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Özellikle gençlere yönelik, toplumun eğitimine yönelik projeler, bizim için vazgeçilmez projeler. Eğitim hayatın her alanında çok önemli. Evlilik Okulu da bu anlamda sağlıklı çocuk yetiştirme, bireylerin sağlığı ve toplum sağlığı açısından çok önemli. Ben burada emek veren, sertifika alacak değerli kardeşlerimi kutluyorum, bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Daha sonra konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise  evlilik yapısının toplumunun temelini oluşturduğunu söyledi.

Huzurlu toplumun mutlu aile ve aile bireyleri ile ortaya çıktığını belirten Tahmazoğlu şöyle konuştu:

“Eğer gerçekten aile hayatınız düzenli ise eşler birbirine karşı gerçekten muhabbet içerisindeyse, işte cennet hayatını bu dünyada yaşıyorsunuz. Allah muhafaza eşlerin birisi ya da her ikisi birbirlerine karşı sürekli anlaşmazlık içerisindeyse o zaman hiç cehenneme gitmeye gerek yok, bu dünyadayken cehennem hayatını yaşıyorsunuz demektir. Evlilik hayatında sabır çok önemlidir. Eşlerin birbirlerinin hatalarına katlanmaları gerekir. Evlilik okulu eğitimlerine 2009 yılının Kasım ayında başladık. Göreve başladığımızda hayata geçirdiğimiz ilk projelerden birisi. 7 binin üzerinde kişiyle bu okulumuzda eğitim verdik. Eğer biz bu Evlilik Okulu’yla bir çiftin bile boşanmasını engelleyebilirsek, bu çok büyük bir başarı. 12 saatlik eğitim sonrası çiftlerimize sertifika veriyoruz. İlk defa evlenecek çiftlerimize de çamaşır makinesi hediye ediyoruz. Burada yaklaşık 150 çiftimiz bu çamaşır makinesinden alacak. Ben bütün çiftlerimize mutluluklar diliyor, yeni evlenecek çiftlerimize çamaşır makineleri hayırlı uğurlu olsun diyorum.” (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir