• DOLAR 32.506
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2476.803
  • ...
Gölcük`teki rehinelerden 4`ü balkondan atladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Koceli'de bir banka şubesine girip 4 kişiyi rehin alan silahlı soyguncu, özel harekat timleri tarafından vurularak öldürülürken, içerideki rehineler sağ olarak kurtarıldı.
İstanbul'dan helikopterle Donanma Komutanlığı'na gelen özel müdahale timi, silahlı soyguncuya operasyon için bankanın çevresinde konuşlandı.

Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel de bankada bulunan soyguncu ile telefonla görüşerek ikna etmeye çalıştı. Böbrek hastası olan çocuğunun tedavisi için soygunu gerçekleştirdiği iddia edilen Suriye uyruklu kişi tüm ikna çabalarına rağmen rehineleri serbest bırakmadı.

Soyguncu bankanın zemin katında bulunan iki banka müşterisini rehin alırken, üst kata kaçan iki stajyer ise kendilerini bir odaya kitleyerek beklediler. Özel müdahale timi görüşmelerden sonuç alınamayınca operasyon için uygun görüşü yakalamaya çalıştı. Saat 23.05 sıralarında özel müdahale timi, açtıkları ateş ile silahlı soyguncuyu vurup etkisiz hale getirdiler. Bankaya giren sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde soyguncunun öldüğünü belirledi.

Bomba imha ekibi de bankada arama yaparken, yakınları rehin alınan kişiler ise silah seslerinin ardından bankaya doğru koştu. Rehine yakınlarının içeriye girmeleri polisler tarafından önlendi. Kurtarılan rehinelerin sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

CAMDAN ATLAYARAK KAÇTILAR

Soyguncu tarafından rehin alınan bazı banka çalışanları, soyguncunun bankanın zemin katında olduğu sırada binanın birinci katının camından atlayarak kaçtı. Camdan atlayan rehinelerin bazılarının vücutlarında kırıklar oluştu. Kaçarken yaralanan rehineler olay yerinde bekletilen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından hemen hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

POLİSTEN 800 BİN TL VE ARAÇ İSTEDİ

Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel devreye girerek, zanlı ile telefonda görüştü. Soyguncunun 800 bin TL ve bir araç istediği öğrenildi. Emniyet Müdürü Yarımel`in müzakereleri sırasında 15 kişiden oluşan Özel Müdahale Timi de hazırlanarak banka önünde önlem aldı. Bu sırada zanlının talep ettiği para ve araç bankanın önüne getirildi. Aracın bagajı soyguncunun görebileceği şekilde açılarak zanlının istediği para aracın bagajına yerleştirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir