• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Şırnak'ta 'Palyatif Bakım' birimi hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Sağlık Müdürlüğü Şırnak Devlet Hastanesi Dahiliye bölümünde Palyatif (Yaşamı tehdit eden hastalıklar) birimi hizmet vermeye başladı.

Konu İle ilgili bilgi veren Şırnak İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi, Sağlık alanında yaşam standartlarını yükseltmek için faaliyetlerin tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Şırnak Devlet Hastanesi Dahiliye bölümünde Palyatif birimini hizmete açtıklarını belirten Elçi, “Hastanemizde bugün, bu hafta itibarıyla Dahiliye bölümünde artık Palyatif, yani kısacası yaşamı tehdit eden hastalıkları adı verdiğimiz yeni bir birim oluşturduk. Burada yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan sorunlarla karşılaşan hastalarda ağrı ve diğer sepromları erken tanımlamak ve değerlendirmek, bu kişilere aile bireylerine tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek vererek acılarını hafifletmeyi amaçlıyoruz. Yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından Şırnak Devlet Hastanemizde 5, Cizre Devlet Hastanesinde 6 olmak üzere Palyatif Bakım merkezimiz halkımızın hizmetine girmiştir.” dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir