• DOLAR 32.596
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2510.073
  • ...
İHL öğrencilerine kariyer günleri konferansı verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından kız öğrencilere yönelik “Vefa ve Kariyer Günleri” konulu konferans verildi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konferans Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından kendisi de İHL mezunu olan Uzman Dr. Mehmet Fadıl Edeballı bir konuşma yaptı.

Öğrencilerin gerçek bir başarıyı elde edebilmeleri için ilk olarak hedef belirlemeleri gerektiğini söyleyen Edeballı, İmam hatip liselerinden mezun olanların kariyer yapıp iyi bir yere gelmesiyle gurur duyduklarını ifade etti.

Edeballı, “İmam hatiplilerin iyi bir yere gelmesi mutluluk vericidir. Bunun için sizlerin yapması gereken çok şeyler var. Başarı elde etmek istiyorsanız, hedef belirleyerek çalışmalısınız. Daha sonra belirlenen hedefe doğru ciddi adımlarla ilerleyip, planlı bir şekilde çalışmalısınız. Ders çalışmada konuyu iyi belirlemeli ve o konuyu tam öğrenmelisiniz. Çalıştığınız o konuyla ilgili daha önce çıkan sorular üzerine çalışmalısınız. Siz elinizden geleni yapın, çalışanın karşılığını Allah veriyor. Kazanmak ve istenilen hedefe ulaşmak için programlı çalışmalısınız. Özellikle zamanınızı tasarruflu bir şekilde harcamalısınız.” diye konuştu.

Konferans soru-cevap şeklinde son buldu. (M. Fatih Akgül- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir