• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
Diyarbakır`da `Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Toplantısı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yılda iki defa yapılan Diyarbakır İl Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Kurulu Toplantısı Bağlar ilçesinde yapıldı. Bağlar ilçesi Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata ve  Milli Eğitim şube müdürleri katıldı.

Toplantıya katılan Vali Yardımcsı Remzi Kattaş, toplantıdaki kurum temsilcilerinden Halk Eğitim Merkezleriyle ortak yürüttükleri kursları ve bu konuda yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Temsilcilerle tek tek görüşen Vali Yardımcısı Kattaş, daha sonra bir konuşma yaparak, “ İlimizdeki huzur ve güven iklimini ayakta tutmak için Halk Eğitim Merkezlerimize büyük önem düşmektedir. Eğer bizler o merkezlerimize çocuklarımızı, gençlerimizi alıp sahiplenmezsek onları başka tehlikelerin kucağına atmış oluruz. Bu anlamda büyük gayretler göstererek bütün kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları el ele vererek, büyük gayretler sarf ederek yeni kursların açılması ve açılan kursların da devamlılığını sağlamaya çalışacağız. Böylelikle Diyarbakır`ımızı her alanda başarılı bir il haline getireceğiz” dedi. 

İlki 20 Mart 2015`te gerçekleştirilen toplantıda, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Ekin tarafından, Diyarbakır genelindeki eğitim istatistikleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetleri konusundaki verilerin aktarıldığı bir sunum gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda 2014-2015 eğitim-öğretim yılında; Diyarbakır'a bağlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince veya diğer kurum, kuruluşlar ile işbirliğinde açılan kurslar ve bundan sonra açılması düşünülen kurslar hakkında ortak kararlar alınarak toplantı sona erdi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir