• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
Mardin'de Yapı Denetimi toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan 14.Yapı Denetimi İstişare Toplantısı’na yapı denetim şirketlerinin denetçileri, proje ve uygulama denetçileri, kontrol elemanları ve yardımcı kontrol elemanları katıldı. Toplantıda, Yapı Denetim Kanunu hakkında bilgi verildi.

Söz konusu toplantıda söz alan Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Mesut Ağrakçe, değişen 4708 sayılı Kanunun bazı maddeleri yapı denetim kuruluşlarına çok ağır idari ve hukuki müeyyidelerin getirdiğini belirtti. Ağrakçe, “Yapı denetim kuruluşlarından bu Kanunda ve ilgili mevzuatta ön görülen esaslara göre denetim görevini yerine getirmedikleri tespit edilenlere, tespit edilen fiil ve hallerin durumuna göre müteahhitlerle yaptıkları hizmet sözleşme bedelinin yüzde ellisine kadar idari para cezası verilebilmektedir. Bir yıl içinde üç defa para cezası uygulanması halinde yapı denetim kuruluşlarına, İl Yapı Denetim Komisyonunun teklifi üzerine Bakanlıkça bir yıl yeni iş almaktan men cezası verilebilmektedir. Bu nedenle yapı denetim kuruluşları başta olmak üzere müteahhitlerin, belediyelerin, inşaat ustalarının ve mimar-mühendis odalarının üzerlerine düşen görevleri yerine getirmesi kaçınılmazdır. Amacımız asla firmalara idari para cezası vermek değildir, ancak Kanunların verdiği yetkiyi,  ideal çevre ve şehirlerde yaşama hakkı olan insanımızın kamusal hukuku lehinde kullanmaya kararlıyız.” dedi.

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Alaattin Demirat ise Yapı Denetimi Hakkında Kanunu’nun can ve mal güvenliğini temin etmek amacıyla yapıldığını aktardı.  Mevzuatlara uymayan yapı denetim kuruluşlarına ve hazır beton üreten tesislere idari para cezasının kesileceğini kaydede Demirat, “Yapı denetim sisteminin tüm tarafları 3194 sayılı İmar Kanunu ile diğer mevzuatlara uygun projeler yapmalı ve uygulamalıdır.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir