• DOLAR 32.569
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2430.042
  • ...
HÜDA PAR`dan Milli Eğitim Müdürüne ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir ve parti il yönetiminden oluşan heyet, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci`yi ziyaret ederek, HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı`nın hazırlamış olduğu ‘Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu` hakkında bilgi verip, hazırlanan raporu Milli Eğitim Müdürü İlci`ye sundu.

İl Milli Eğitim binasında gerçekleşen ziyarette HÜDA PAR heyetini, Metin İlci karşıladı. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette İlci, Şanlıurfa eğitimin geldiği aşamayı ve eğitimdeki bazı sıkıntıları dile getirdi.

Söz konusu raporun Milli Eğitim Bakanlığının ders kitaplarının tek tek incelenerek, ahlaklı ve erdemli bir neslin yetişmesi için eğitimciler ve psikologlar tarafından hazırlandığını söyleyen Yalçın, “Müstehcen resimlerin ders kitaplarında bulunması çocuklar üzerinde olumsuz etki yapıyor. Raporda, bu resimlerin çocuklar üzerindeki etkileri, karma eğitim ve bunun gibi birçok konular ele alınmış ve bu konular üzerinde güzel bir değerlendirme yapılmıştır.” dedi.

Kaldırılmış olmasına rağmen hala ders kitaplarında yer alan ‘Andımız` a değinen Yalçın, bunun hala ders kitaplarında olmasına bir anlam veremediklerini söyledi.

Müslüman bir toplumda olması gereken hassasiyetin eğitim müfredatına da girmesi gerektiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, “Hakikaten zaman zaman gözümüzden kaçan bazı tespitler var. Çok hoşuma gitti elinize sağlık. Müslüman bir toplumda olması gereken bir hassasiyetin artık müfredatımıza girmesi, ders kitaplarımıza girmesi ve okullarımıza yerleşmesi bizim temel arzumuzdur. Bütün bunları İnşallah hep birlikte gerçeğe dönüştürmeyi temenni ediyorum. Sivil toplum kuruluşların, siyasi partilerin bunları sürekli dillendirmesi ve kamuoyunda talep etmeleri lazımdır.” diye konuştu.

Daha sonra heyet, İl Milli Eğitim binasından ayrıldı. (Ramazan Casuk - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir